*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Atatürk Üniversitesi’nde Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı  (Okunma sayısı 1186 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Atatürk Üniversitesi’nde Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı



Atatürk Üniversitesi 8’inci Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak. 15-17 mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan çalıştayla Atatürk Üniversitesi bölgesinde yine bir ilke imza atacak.
 
8’inci Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı hakkında bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak,  doğuştan ya da sonradan ortaya çıkan engelliliğin, yalnızca engellileri ya da ailelerini değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğunu vurgulayarak,’ Bununla birlikte özellikle yükseköğretim kurumlarının da üzerinde özen ve duyarlılıkla durmaları gereken başlıca konular arasındadır.” dedi.
 
Koçak açıklamasında, “ Bu itibarla ülkemiz üniversitelerinde, eğitimde fırsat eşitliğine yönelik çalışmalar başlatılmış ve bu çalışmalara paralel olarak Engelli Öğrenci Birimleri kurulmuştur. Ayrıca, üniversite yönetimleri, engelli birimleri, akademik-idari personel ve engelli öğrencilerin katılımı ile bir çok kez “Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı” düzenlenmiştir.İlk çalıştay 2007 yılında düzenlenmiş, katılımcıların olumlu geribildirimleri ile çalıştaylar süreklilik kazanmış ve şimdiye kadar farklı üniversitelerde yedi kez gerçekleştirilmiştir. “8. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı” ise 15-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacaktır. “ ifadelerine yer verdi.
 
ÇALIŞTAY’IN TEMASI
 
Koçak, “Ana temasının “kaynaştırma” olarak belirlendiği bu çalıştayda, engelli yükseköğretim öğrencilerinin diğer üniversite öğrencileri ile birlikte üniversite yaşamına başlama, eğitim-öğretim ve akademik yaşam, erişilebilirlik, ulaşılabilirlik, teşkilatlanma ve farkındalık gibi konularda mevcut durumun değerlendirilmesi, yeniliklerin ve yenilikçi yaklaşımların gündem oluşturması, alternatif çözüm önerileri geliştirilerek bilgi ve deneyimlerin paylaşılması hedeflenmektedir.
 
Ülkemizin seçkin üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek bu çalıştaya katılımlarınızın hem engelli sorunlarına hem de çalıştayımıza doğrudan yarar sağlayacağına inancımı paylaşmaktan mutluluk duyarım.” dedi.
 
ÇALIŞTAY İÇERİĞİ
 
15-17 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalıştayda Atatürk Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi Engelli, Yaşlı ve Gazi Araştırma ve Uygulama  Mükemmeliyet Merkezinin tanıtımı gerçekleştirilecek. Çalıştay’da gerçekleştirilecek olan konferansların ilkini Deutscher Studentenwerk, Engelli Öğrenci Biriminden Ursula Jonas verecek. Ursula Jonas, ‘Engelli ve Kronik Hastalığı Olan Öğrencilerin Alman  Yükseköğretim Kurumlarında Eğitimi’ başlığı altında sunum yapacak.
 
17.02.2014 - erzurumgazetesi.com.tr


Anahtar Kelimeler : Hayatı beklemek yerine hayatı yaşamaya bak,