*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’ni Tamamladı  (Okunma sayısı 1706 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’ni Tamamladı
« : Şubat 11, 2014, 11:29:39 ÖÖ »
Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’ni Tamamladı



Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle örnek olmaya devam ediyor.
 
Çorum’da yaşayan engellilerin kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve engelli iş gücünün ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla belediye tarafından kurulan Engelli Eğitim Merkezi tamamlandı. Engelli Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, merkezi gezerek çalışmaları yerinde inceledi.
 
Başkan Külcü, Türkiye’de son 10 yıldır sosyal politikalar ve hizmetlerde yerel yönetimler ve merkezi hükümetin farklı bir yaşamı ortaya koyduğunu söyledi.
 
Devletin yeni vizyonuna uygun çalışmalar yaptıklarını dile getiren Külcü, Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturundan hareketle yapılan her hizmette toplumun tüm katmanlarını kapsayan projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Külcü, insanı merkeze aldıklarını vurguladı. Külcü, devletteki bu değişimi evinde özel öğretmen alan öğrencide, engelli bireye baktığı için maaş ödenen kişilerde görülebileceğini kaydetti.
 
İl genelinde 9 rehabilitasyon merkezinde bin 10 engellinin eğitim gördüğünü açıklayan Başkan Külcü, bu öğrenciler için yıllık 6 milyon TL ödeme yapıldığını bildirdi. Külcü, ailelerin eğitim seviyeleri arttıkça, refah seviyesi yükseldikçe toplumda engellilik oranında azalma olduğunu belirtti.
 
Engelli Eğitim Merkezi’nin üst katıyla birlikte bin 200 metrekareden oluştuğunu açıklayan Külcü, merkezin 1 milyon 500 bin TL’ye mal olduğunu söyledi. Merkezde dikiş nakış atölyesinin yanı sıra, çok amaçlı derslikler ve bilgisayar sınıfının bulunduğunu anlatan Külcü, ayrıca Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birliktede bir proje yürüttüklerini bildirdi.
 
Buharaevler Yaşam Merkezi’nde mental engelli çocuklar için rehabilitasyon merkezi yapımı için çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Başkan Külcü, bu yıl engellilere yönelik ikinci bir merkezi hizmete açacaklarını belirtti. Çorum Belediyesi olarak 386 akülü araç, 100 beyaz baston, 50 tekerlekli hasta yürüteci dağıttıklarını kaydeden Külcü, belediyeye müracaat edipte araç alamayan hiç kimsenin olmadığını sözlerine ekledi.
 
İncelemelerde Külcü’ye belediye başkan yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan, Zeki Gül, belediye meclis üyeleri ve teknik personel eşlik etti.
 
05.02.2014 - İHA


Anahtar Kelimeler :sen bu gün ne yaptın günün nasıl geçti