Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Down Kafe'ye Gelin Ön Yargılarınızdan Kurtulun
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Down Kafe'ye Gelin Ön Yargılarınızdan Kurtulun (Okunma sayısı 1070 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Ocak 20, 2014, 06:19:11 ÖS »
Şişli'de yaşları 18 ila 35 arasında değişen 25 down sendromlu gencin dönüşümlü olarak çalıştığı kafeye yolu düşen vatandaşlar, karşılaştıkları güler yüz ve kaliteli hizmet sonrası ön yargılarından kurtuluyor. Kafenin hizmetine devam etmesi hatta yeni şubeler açması için sponsorlara, bağışçılara ve en başta da çok sayıda müşteriye ihtiyacı bulunuyor.
Şişli'de yaşları 18 ila 35 arasında değişen 25 down sendromlu gencin dönüşümlü olarak çalıştığı kafeye yolu düşen vatandaşlar, karşılaştıkları güler yüz ve kaliteli hizmet sonrası ön yargılarından kurtuluyor.
İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı (İZEV) ve Şişli Belediyesi'nin ortak projesi olan, Mecidiyeköy Cemal Sururi Sokak'ta hizmet veren ve tüm çalışanları down sendromlu gençlerden oluşan kafe, kapısından içeri adım atanları önce şaşırtıyor, sonra da büyüsüne hapsederek, bağımlı kılıyor.
Sokakta yürürken gördükleri kafe ismine ilk önce anlam veremeyen insanlar, kafenin kapısından içeri adım attıklarında çok şaşırıyor. Burada daha önce mesafeli durdukları, hakkında hiçbir şey bilmedikleri down sendromlu gençler, kendilerini gülümseyerek karşılıyor.
"Buyurun efendim ne arzu edersiniz?"
Gençlerden gelen "Buyurun efendim ne arzu edersiniz?" sorusu karşısında şaşıran müşterinin verdiği siparişin servisini açan, siparişleri masaya getiren ve masadaki boşları kaldıran garsonların tamamının güler yüzlü down sendromlu gençler olduğunu görünce şaşkınlığı daha da artıyor.
Müşteriler, karşılarında gülümseyen yüzlere öncelikle aynı şekilde gülümseyerek karşılık veriyor, sonra da onlarla koyu bir sohbete dalıyor.
Kafeden büyük bir mutlulukla çıkan vatandaşlar, böylece hem ön yargılarından kurtuluyor hem de bu kafenin müdavimi oluyor. Down sendromlu gençler hakkında bütün düşünceleri olumlu yönde gelişiyor.
Tüm İstanbulluları kafeye bekliyorlar
Kuruculuğunu ve mekan tasarımını mimar Saruhan Singen'in yaptığı "Down Cafe"de yaşları 18 ila 35 arasında değişen 25 down sendromlu genç dönüşümlü olarak çalışıyor.
Burada çalışan gençlerin amacı para kazanmak değil. Gençler, toplumun içerisine girip kendilerini geliştirmek, içe kapanık kişiliklerinden kurtulup, yeteneklerinin keşfedilmesi için kafede çalışıyor.
Lezzetli yemeklerin ve güler yüzün eksik olmadığı kafenin hizmetine devam etmesi hatta yeni şubeler açması için sponsorlara, bağışçılara ve en başta da çok sayıda müşteriye ihtiyacı var. Down sendromlu gençler, bu amaçlarının hedefe ulaşması için bütün İstanbulluları kafelerine bekliyor.
18.01.2014 - AA
Anahtar Kelimeler : Kayseri melikgazi belediyesi
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git