*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Konak’ta Engellilerin Sesi Olacağım  (Okunma sayısı 1249 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Konak’ta Engellilerin Sesi Olacağım
« : Ocak 13, 2014, 02:21:22 ÖS »
Konak’ta Engellilerin Sesi Olacağım



Yenigün Tv’de Ahmet Özsoy ve Özenç Aygün Otyam’ın hazırlayıp sunduğu Yenigün’de Gündem programına katılan Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı Mustafa Vurankaya ''Konak’ta Engellilerin Sesi'' olacağım diyerek tüm engellilerin yanında olduğunu belirtti. Onlarla ilgili sıkıntıların dile getirilmesine yardımcı olacağına söz verdi. Kendisine yöneltilen sorular ve yanıtları aynen şu şekilde:
                                           
Sizi tanıyabilir miyiz?
 
1959 Afyon sandıklı doğumluyum, İzmir'de yaşıyorum. Gazi ve engelli bir vatandaşım. Engellilerin adına girdim bu çalışmaya. 13 sene özel bir firmada müdürlük yaptım. 2006 yılında bir arkadaşımızın sayesinde de siyasete atıldık. O günden bu yana AKP'ye hizmet etmeye çalışıyorum.
 
Neden siyasete girdiniz?
 
Engellilerimiz senede bir defa hatırlanıyor. Ben bunu 12 aya yaymak istiyorum. Engelliler için projelerim var. Örneğin sahile giremiyorlar, bunlar ile ilgili projeler üretip yardımcı olmak istiyorum.
 
Siz neler yapacaksınız meclis üyesi olursanız?
 
Başbakanımızdan Allah razı olsun, engellilere birçok imkân sağladı. Engellilerin bütün ihtiyaçları sağlanıyor. Örneğin engelli bir vatandaşımıza bakana aylık bağlanıyor, sigortası yapılıyor. Biliyorsunuz deniz görmeyen, tatil yapamayan engelliler arkadaşlarımız var. Biz bu tür imkânları sağlamak için adayız.
 
Nasıl bir çalışma izliyorsunuz?
 
Adım adım yavaş yavaş çalışmalarımıza başladık. Mahalle gezileri yapıyoruz, ev ev ziyaret ediyoruz.
 
Konak'da yollar engelliler için nasıl sizce?
 
Engellilerin önüne engel konuluyor. Masalar, sandalyeler yollarda. Bunları belediye zabıtamızın kaldırması lazım. Bazı yerlerde görme engelli arkadaşlarımız için yollar var. Bir bakıyorsunuz yol bir anda bitiyor. Karşısında ya park etmiş bir araç ya da direk var…
 
Neden AK Parti'yi seçtiniz?
 
Ak Parti’ye yürekten katılıyorum. Bizimle ilgili her şeyi iyileştirdi. Gazilerimize TOKİ'den faizsiz kredi ile evler verdi mesela. Şimdiye kadar gösterilmeyen ilgi Başbakanımız tarafından gösterildi. Bizim maddi yönden hiçbir sıkıntımız yok. Bizim manevi yönden ihtiyacımız var.
 
Konak Belediyesinde Engelliler ve Gazilerimiz için neler yapılmalı?
 
Eğer ben aday gösterilir ve seçilirsem gezi turları düzenleyeceğim engellilerimiz için. Onların engelli olduklarını hissettirmeyeceğim. Engellilerin neler yaşadıklarını bir engelli olarak biliyorum.
 
Konak da neler eksik sizce?
 
Öncelikle engelli arkadaşlarımıza yönelik engelleri kaldırmalıyız. Engellilere yönelik yeni istihdam alanı yapılabilir. Meclis üyesi olduğumda pazar yerlerinde stant vermeyi düşünüyorum, simit büfeleri verilmesi için çalışacağım.
 
13.01.2014 - Yenigün


Anahtar Kelimeler : KAYSERİ KÜLTÜRÜNÜ TANITMA VE YAŞATMA DERNEĞİ: CUMHURİYET, melikgazi , Kayseri