*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bakım Hizmetlerinde Güçbirliği Tanıtım Programı  (Okunma sayısı 1500 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bakım Hizmetlerinde Güçbirliği Tanıtım Programı
« : Ekim 30, 2013, 03:30:21 ÖS »
Bakım Hizmetlerinde Güçbirliği Tanıtım Programı



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen “Yaşam Boyu Destek Projesi” kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek “Bakım Hizmetlerinde Güçbirliği Tanıtım Programı” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ın katılımlarıyla 31 Ekim 2013 saat 10.00’da Ankara Balgat 75. Yıl Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 
Engele, yaşlılığa ve hastalığa bağlı olarak ihtiyaç duyan bireyin günlük yaşam aktivitelerinin desteklenmesi, yara bakımı, ilaç kullanma gibi sağlıkla ilgili bakımı ve yaşam ortamlarının düzenlenmesini kapsayan bir hizmet olan bakım hizmeti halen bakım değerlendirmeleri kapsamında evde ya da kurumsal olarak, gündüzlü merkezler, Yaşam evi\Umut evi, huzurevi, bakım merkezleri gibi bireyin ihtiyacına göre uygun mekanlarda sürdürülmektedir.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi arasında 2012 yılında imzalanan Protokol çerçevesinde Bakanlık ve Üniversite’nin ortak işbirliği ve eşgüdümü ile yürütülen “Yaşam Boyu Destek Projesi” engelli ve yaşlı bireylere hizmet veren bakım elemanları ile engelli ve yaşlı bireyin ailesinde bakım veren kişilere yönelik eğitim ve sertifika programları ile bakım hizmetlerinde standartların ve kalitenin arttırılmasını amaçlamaktadır.
 
“Bakım Hizmetlerinde Güçbirliği Tanıtım Programı” ile “Yaşam Boyu Destek Projesi” kapsamında engelli ve yaşlı bireylerle çalışan bakım elemanları ve\veya ailesinde bakım veren bireyler için profesyonel bakım elemanları için “e-sertifika programı” ve bakım veren aile üyeleri için uzaktan eğitim yöntemini kapsayan programların kamuoyuna tanıtımı yapılacaktır. “Bakım Hizmetlerinde Güçbirliği Tanıtım Programı” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ın katılımlarıyla 31 Ekim 2013 saat 10.00’da Ankara Balgat 75. Yıl Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 
Tarih: 31 Ekim 2013
 
Saat: 10.00
 
Yer: Ankara Balgat 75. Yıl Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi
 
Ehlibeyt Mah. Cevizlidere Cad. No:4 Balgat/ Ankara- eyh.gov.tr


Etiketler :  1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen  2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen E- Psikoaktif Madde Kullanımına Bağlı Ruhsal ve Davranışsal Bozukluklar (duygulanım bozukluğu, bağımlılık sendromu, alkol ve madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk