*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler İçin Birlikte Yürüyelim Kampanyası  (Okunma sayısı 1664 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler İçin Birlikte Yürüyelim Kampanyası
« : Ekim 15, 2013, 09:08:56 ÖÖ »
Engelliler İçin Birlikte Yürüyelim Kampanyası



Beyazay Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak çalışması ile engelli vatandaşlar için “Birlikte Yürüyelim” kampanyası düzenlendi.

Beyazay Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliği ile yürütülen, engellilerin  sosyalleşmesi ve topluma kazandırılmasını amaçlayan “Birlikte Yürüyelim” kampanyası Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’ndeki Otağ-ı Hümayun salonunda yapılan toplantı ile basına tanıtıldı. Kampanya kapsamında 576 konferans, 4 bin 320 saat canlı eğitim, 12 adet yarışma, tiyatro, 26 bölümden çizgi film, sinema ve yaz kampları yapılacak.

“Birlikte Yürüyoruz” kampanyası ile çok büyük engellerin ortadan kalkacağını ifade eden Fatma Şahin şunları söyledi:

Geldiğimiz nokta, aslında proje çok derin projeler yarattık ama şuanda geldiğimiz nokta aslında ülkemizde engellilerin geldiği noktayı gösteriyor. Kampanya yapabilme kabiliyetini ve gücünü gösteriyor. Buradaki ince ayrıntıda Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin çizgi filmiyle başlayan bir dönüşüm. Çünkü ağaç yaşken eğilir. Temeli sağlam tutmamız gerekiyor. Doğan her çocuğun bu imkanlardan, bu bakış açısından istifade etmesi gerekiyor. Birlikte yürüme lafla olacak gibi değil. Biz artık engelli ve engelsiz aynı noktaya geldik. Uzun bir yolculuk var önümüzde ama önce o çok geride kalan kardeşlerimizi aynı noktaya getirmeyi başladık. Bu başlama, birlikte yürüme yolculuğunun aynı noktaya gelmesi için de büyük bir gayret saffettik. Yasal bakımdan, uygulamalar bakımından, rehabilitasyonlar bakımından, sağlık bakımından çok önemli yolculuklardan önemli dönüm noktalarından aştık ve bu noktalara geldik. Şimdi bu noktada beraber yürüyebilmemiz için nerede duracağımızı, kırmızı ışığın ne olduğunu, nerede dikkat edeceğimizi, nerede dikkat edeceğimizi, sağımıza solumuza nerede bakacağımıza çok dikkat etmemiz lazım. Bu yüzden bu yolculuk öyle kolay bir yolculuk değil.

Beyazay Derneğinin görme engelli başkanı Lokman Ayva ise proje ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

Bu kampanya düşünüldüğünde anlaşılıyor ki engelliler ve engelsizler artık sıkıntı çekmeden bir araya rahatlıkla gelebilecek. Aynı zamanda hep aklımda şu soru takılıyordu. Acaba hayat yürüyüşünü birlikte yapamıyor muyuz? Kendi kendime. Ve cevabı da buldum. Gerçekten de ben bir özürlü olarak aynı eğitim ortamında normal insanlarla buluşamıyorsam, mahallelerde, sokaklarda beraber birlikte etkinlik yapamıyorsam hayat yürüyüşünü nasıl yapabilirim. Bu yüzden bu kampanyadan cesaret aldım. Hayat yürüyüşünü inşallah birlikte yapacağız.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın.
 
Etiketler : belirlenirken tıbbi tedavi olsun olmasın özür durumunda bir değişikliğin olmayacağı kanaatine kombine edilmelidir özürlülük durumu belirlenirken tıbbi bozukluk hem anatomik hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Fatma Şahin KULAK BURUN BOĞAZ 1. Kalıcı işitme engeli Bireyin