*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engellilerde Teknoloji Entegrasyonu Çalıştayı Yapıldı  (Okunma sayısı 1375 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşitme Engellilerde Teknoloji Entegrasyonu Çalıştayı Yapıldı



Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri'nden biri olan "1301E015 nolu Sesini Duy, Duyur" projesi kapsamında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü ve İşitme Engelli Çocuklar Eğitim Merkezi (İÇEM) iş birliği ile "İşitme Engellilerde Teknoloji Entegrasyonu" başlıklı bir çalıştay gerçekleştirildi. 10-12 Eylül günleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü'nde düzenlenen çalıştaya katılımcıların ilgisi yoğun oldu.
 
Çalıştayda, proje araştırmacılarından Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. H. Ferhan Odabaşı, işitme engellilerde teknoloji entegrasyonu kapsamında dijital kaynaştırmaya ilişkin bilgiler verirken, Prof. Dr. Ümit Girgin ise İÇEM ve İÇEM’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilerini katılımcılarla paylaştı.
 
Çalıştay kapsamında, proje yürütücüsü Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adile Aşkım Kurt ise genel amacı vikiler aracılığıyla işitme engelli öğrencilerin okuma-yazma etkinliklerinde teknoloji entegrasyonu sürecini geliştirmeye çalışmak olan "Sesini Duy, Duyur" projesi hakkında bilgiler aktardı. Projenin araştırmacılarından Öğretmen Elif Akay, proje sürecinde Vikipedi ortamına aktarılacak içeriğin İÇEM 5. sınıfta öğrenim gören işitme engelli 7 öğrenci ile nasıl oluşturulduğu hakkında bilgiler verdi. Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Pelin Karasu ise oluşturulan içerikteki düzeltmelerin nasıl gerçekleştirildiğiyle ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.
 
Çalıştayda, Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Derya Orhan, projenin uygulama sürecinde kullanılan materyaller; Arş. Gör. Şenay Ozan ise uygulama sürecinin nasıl gerçekleştirildiğini anlattı. Projenin gerçekleştirilen süreci hakkındaki bilgiler verildikten sonra Doç. Dr. Kurt, bilimsel bir projenin hazırlanması sürecinde neler yapılması, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda soru-cevap yoluyla deneyimlerini aktardı. Projenin uygulama süreci sonunda ortaya çıkan vikipedi ortamındaki İÇEM içeriği ile bilgilerini aktaran Kurt, projenin bu ürününe http://tr.wikipedia.org/wiki/İÇEM adresinden ulaşılabileceğini belirtti.
 
Çalıştay, katılımcı grubu oluşturan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra, Lefkoşa Özel Eğitim Okulu öğretmenleri ile proje hazırlama çalışması ile sonlandırıldı.
 
29.09.2013 - e-gazete.anadolu.edu.tr


Etiketler : Google reklemları Reklamınız alakalı arama sonuçlarının yardımcı olur kayseri engelliler derneği kayseri devlet hastanesi kayserihaber Kayseri'de engelliler için toplu konut projesi kayserihaberim kayser engelliler ve aileleleri derneği engellilerdesever kayseri candaozurolmaz