*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Asker Yardımı İçin SYDV’lere Başvurulabilir  (Okunma sayısı 1664 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Asker Yardımı İçin SYDV’lere Başvurulabilir
« : Eylül 27, 2013, 04:28:38 ÖS »
Asker Yardımı İçin SYDV’lere Başvurulabilir



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, asker eş ve ailelerine yardım için SYDV’lere başvurulabileceğini bildirdi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dün grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın asker ailelerine yardım yapılması konusundaki düzenlemeyle ilgili olarak başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılabileceğini açıkladı. Şahin, başvuran vatandaşların talepleri SYDV üzerinden bakanlığa iletildiğinde bu kişilere aylık 250 TL maaş şeklinde düzenli yardımın başlatılacağını bildirdi.

SYDV’lerin kullandığı Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi ile bilgisayarlar üzerinden 20 milyon vatandaşın sosyal durumlarını anında analiz edebildiklerini ifade eden Aile Bakanı Şahin, “Kırsalda veya kentte olsun bir aile gelip, ‘Benim çocuğum askere gitti, onun üzerinden gelir aldığımız için şu anda muhtaç duruma düştük’ dediği zaman, özellikle bu köylerde çok fazla yaşanıyor, talep ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden bize bildirildiğinde onlara düzenli yardıma geçeceğiz.” dedi.

Eşi vefat etmiş bayanları da düzenli yardım sistemine geçirdiklerini ifade eden bakan, “Her seferinde gelip başvuracağına, bu sosyal yardım sisteminde kişibaşına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az olduğu için potansiyel olarak bizim hedef kitlemizde, biz düzenli yardıma geçelim dedik. Şimdi aynı felsefe ve aynı mantığı evladı askere gitmesinden dolayı muhtaç duruma düşen aileler için uygulayacağız.” dedi. Ayrıca bu maaştan faydalananların belediyelerden alınan asker yardımından da faydalanabileceğini belirten Şahin, “Aylık 250 lirayla çocukları gelene kadar biz sosyal devlet olarak, devletin şefkat eli olarak o ailenin yanında olacağız. Daha önce bu görev yerel yönetimlere verilmiş. Bunlardan bir kısmı bunu yerine getirmiş, bir kısmı getirmemiş. Onların hiçbirine de karışmıyoruz. Eğer yerel yönetimler bu alanda çalışma yapmak istiyorsa yapabilirler” dedi.

Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Fatma Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

18 milyon hanenin kaç çocuğu askerde, bunların ailenin içindeki durumu nedir? Bunun tam analizinin yapılması lazım ama bizim tahminimiz 100 bin civarı bir potansiyel bekliyoruz. Bu aileler hemen vakıflara gelecekler, ‘Benim çocuğum askerde, o gelene kadar geçinecek durumda değilim’ diye başvuracaklar. Bizim orada sosyal hizmet uzmanlarımız var. Onların işi bu ailenin talebini yerinde tespit etmek. Gerçekten durum anlatılan gibi ise Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Bakanlığımıza bu ailelerle ilgili veri geliyor. Bakanlığımız elimizdeki bütün veri sistemine bakıyor ve uzman raporuna göre aile maaşa başlıyor.

Asker ailelerine maaş uygulamasının herhangi bir mevzuatsal düzenlemeye ihtiyaç olmadan hemen başlanacağının altını çizen Fatma Şahin konuyla ilgili “Aynı bizim yaptığımız tüp bebek tedavisine ilişkin çalışma gibi. Başbakanımızın grup toplantısında açıkladığı bir paket. Bu, o paketin içerisinde bir kısım. Bunun biz talimatını aldık ve kendi kurumsal altyapımız içinde işlemlere başladık. Bu durumdan mevcut askerlerin aileleri de yararlanabilecek.” dedi.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: ev ortamın da ek iş fırsatı muharremparmaksiz Kayseri Engelliler ve Aileleri Derneği Asker Ailelerine Maaş, Asker Yardımı, Fatma Şahin, Manşet Haberleri, SYDV