*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milletvekili Ağbaba Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi'ni Ziyaret Etti  (Okunma sayısı 1631 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Milletvekili Ağbaba Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi'ni Ziyaret Etti



Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.
 
Beyazay Derneği yönetimi ve üyeleriyle bir araya gelen Ağbaba, Dernek Başkanı Tolga Keskin'den çalışmalar ve sorunları hakkında detaylı bilgi aldı.
 
Ziyarette konuşan Milletvekili Ağbaba, engellilerin sorunlarını iyi bildiğini kaydederek, "Maalesef Türkiye'de engellilerin sorunları nispeten bazı şartlar düzelse de, sorunlar devam ediyor. Engellilerin sorunlarını çok iyi biliyorum. 550 milletvekilinin içerisinde tek engelli danışman çalıştıran benim. Benim danışmanım yüzde yüz görme engelli. Engelliler arasında siyasi görüş ya da farklı bir durum aramak ayırmak ve günahtır. Bu siyaset için büyük bir çirkinliktir" dedi.
 
Ağbaba, engellilerin ülkede yaşadığı koşullarla, ülkenin çağdaşlığının doğru orantılı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
 
"Sizin şartlarınızın düzelmesi ve sorunların giderilmesi için elimden geleni yapıyorum. Mecliste sıkça sizlerin sorunlarını gündeme getiriyorum. Bir ülkenin insanlarının çağdaş olması, en önemlisi de adam olması engellilerin ülkede yaşadığı koşullarla orantılıdır. Eğer biz kendi içimizdeki engellilere sahip çıkamıyorsak, bu bizim ayıbımız. Maalesef önce devlet kendi kurumunda yanlış yapıyor. "Bu oranda engelli çalıştırılacak" diye kanun çıkartıyorsun ama bu kanuna başta TBMM uymuyor. Bunun mücadelesini mecliste veriyoruz. Önce devlet size karşı görevini yapacak. Kimse bedava bir şey istemiyor, iş imkanı istiyor. Sizlerin sorun ve isteklerini her zaman gündeme getireceğim. Siz üretemiyor ve iyi yaşayamıyorsanız, kimse gelişmeden bahsedemez."
 
Ziyarette ayrıca Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şubesi Üyesi Barış Yıldırım, Ağbaba'ya ebru kursunda yaptığı bir çalışmayı hediye etti.
 
 
05.09.2013 - İHA