*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Adana Valisi Vali Coş'tan Millilere Yemek  (Okunma sayısı 1658 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Adana Valisi Vali Coş'tan Millilere Yemek
« : Eylül 07, 2013, 05:04:40 ÖS »
Adana Valisi Vali Coş'tan Millilere Yemek



Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan ve milli takımı Adana’da görmekten dolayı mutluyuz” dedi.
 
Coş, 7-15 Eylül tarihleri arasında 2 grupta 12 ülkenin katılımıyla  Menderes ve Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası’na katılan Milli takım oyuncuları, teknik heyet ve yöneticilerine Yüreğir Serinevler Kamp Eğitim Merkezi’nde  yemek verdi. Vali Coş, tüm sporcularla tek tek sohbet etti.
 
Son yıllarda engelli gençlerin sporun her alanında faaliyet göstermeleri ve uluslararası müsabakalardan madalyalarla dönmelerinden dolayı memnun olduğunu ifade eden Vali Coş, şöyle devam etti:
 
“Öncelikle  Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktan ve milli takımı Adana’da görmekten dolayı mutluyuz. Hem milli takıma, hem de diğer konuk ülkelerin takımlarına Adana ve Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceğiz. Dünya şampiyonası için tüm hazırlıklar tamamlandı. Dualarımız milli takım için, dileğimiz onların ev sahibi ve seyirci avantajıyla şampiyon olmalarıdır.”
 
Coş, Sri Lanka Bakanı ile Büyükelçisi’nin Adana’da olduğunu, onlarla randevusunun bulunduğunu belirterek yemekten erken ayrıldı.
 
-VALİ YARDIMCISI ARSLAN: “MİLLİ TAKIMA GÜVENİYORUZ”-
 
Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, yaklaşık bir aydır Adana’da kamp yapan milli takım kafilesiyle yakından ilgilendiklerini belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi:
 
“Milli takımın antrenman ve özel maçlarını izledim. Hayli deneyimli bir kadroya sahipler. Onların Dünya Şampiyonu olacaklarına inanıyorum. Özellikle sporcular Kurtdereli  Mehmet Pehlivan’ın ‘Ben güreşirken bütün Türk milletini arkamda hisseder ve onun şerefini korumak için herşeyi  yapardım. Ve sanki, bütün Türk milletinin kuvvetini arkamdan dayandığını hissederdim’ sözünü hatırlayanız ve sizlerde 76 milyon Türk’ün gücünü arkanızda hissedin. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz.”
 
-AKSU: “ADANA BİZE UĞURLU GELİYOR”
 
U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım Başantrenörü Can Aksu, 2009 yılında da Adana’da Avrupa Şampiyonası’nda final oynayarak ikinci olduklarını anımsatarak,”Son yılların en iyi milli takımına sahibiz. Adana bize uğurlu geliyor. Bizimle birlikte 12 ülkenin katılacağı dünya şampiyonasında yine final oynayacağız ve Dünya Şampiyonluğu kupasını müzemize götüreceğiz” diye konuştu.
 
-KARAKAYA: “ADANA’DA DENEYİMLİ KADROLAR VAR”
 
Daha önceleri Avrupa Şampiyonası, şimdi de Dünya Şampiyonası’nın Adana’ya alınmasında büyük emeği bulunan Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı  Ali Duran Karakaya, “Adana’da spor konusunda başta Valimiz Hüseyin Avni Coş ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve diğer spor ailesinden büyük destek görüyoruz. Adana’da spor konusunda  deneyimli kadrolar var. Dünya Şampiyonası’nı en iyi şekilde ev sahipliği yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Dileğimiz, başarılı organizasyonun yanı sıra milli takımın dünya şampiyonu olmasıdır”
 
-“TESİSLER HAZIR”-
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Menderes ve Yüreğir Serinevler Spor Salonları’nın engelliler için gerekli mimarı eksiklerinin giderildiğini belirterek, milli takıma başarılar diledi.
 
Bu arada etkinliğe, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Yüreğir İlçe Emniyet Müdürü Ali Ayyıldız, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Cemal Demirağ,  Dünya Şampiyonası Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Hayrullah Nazlıer ve Yardımcısı Burhan Demirel, sporcular ile gönüllüler katıldı.
 
 
05.09.2013 - adanahabermerkezi.com