*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İŞKUR’dan Engelli İstihdamına Öncelik  (Okunma sayısı 1947 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İŞKUR’dan Engelli İstihdamına Öncelik
« : Eylül 07, 2013, 02:16:43 ÖS »
İŞKUR’dan Engelli İstihdamına Öncelik



İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı engelli ve kadın başta olmak üzere bu sene kamu ve özel sektörde 1 milyon kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı İŞKUR’un işe yerleştirmelerinde izlediği politikalar ve işe yerleştirilenlerin rakamları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yazıcı, yaptığı açıklamada 2012′de 565 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini, bu sayıyı 2013 yılında 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Engelli vatandaşlara ve bayanlara istihdamda pozitif ayrımcılık yapılarak öncelik tanındığını söyleyen Nusret Yazıcı 2012′de işe yerleşenlerin %30′unun kadın olduğunu ifade etti.

Kadın istihdamını 2013′te %35′e çıkarmak istediklerini belirten Genel Müdür Yazıcı ayrıca öğrenciler için de özel bir çalışma yapacaklarını, öğrencilerin eğitim aldıkları alanda işe yerleştirilmesinin ve kalifiye bir şekilde yetiştirilmesinin sağlanacağını bildirdi. Bu çalışma kapsamında İŞKUR personeli tarafından tüm devlet üniversiteleri ve meslek liselerinde iş koçluğu hizmeti verileceğini açıklayan yazıcı sözlerine şöyle devam etti:

Tüm sığınma evleri iş ve meslek danışmanları tarafından ziyaret edilecek. Çalışabilir durumda olan kadınların tamamı, işe yerleştirmede öncelikli olacak. Geçen yıl bin Roman vatandaşı, toplum yararına çalışma programlarında işe yerleştirildi. Yazıcı, hasta ve yaşlı bakımı işlerinde çalışmak için önceki yıllarda eşcinsel örgütlerinin kuruma yaptığı başvuruyu da değerlendirdi. Yazıcı, “Kapımızı çaldıkları takdirde herkese kapımızı sonuna kadar açmaya hazırız.

Son olarak işsizlik maaşı ödemelerine de değinen genel müdür işsizlik maaşı ödemelerinin süresinin ve miktarının da arttırılması konusunda değerlendirmelerin yapıldığını açıkladı.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Engelli İstihdamı, İŞKUR Destekleri