*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Bireyler İçin Duyarlılık Kampanyası  (Okunma sayısı 187 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Görme Engelli Bireyler İçin Duyarlılık Kampanyası
« : Haziran 12, 2024, 02:51:25 ÖÖ »
Görme Engelli Bireyler İçin Duyarlılık Kampanyası



Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, görme engelli bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplumsal farkındalık kampanyası başlattıklarını söyledi.

Görme engelli bireylere yönelik başlattıkları duyarlılık ve bilinçlendirme kampanyası hakkında açıklamada bulunan Dernek Başkanı Bayram Özen, görme engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için toplum olarak herkesi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet etti.

“Eşit haklar istiyoruz”

Kampanyaya destek çağrısında bulunan Özen, “Toplumumuzun her bireyine eşit haklar ve fırsatlar sunmak için çaba göstermek, insanlık ve adalet duygularımızın gereğidir. Görme engelli bireylerin de yaşamın her alanında eşit bir şekilde yer alabilmesi ve haklarını koruyabilmesi için toplumsal bilinç ve duyarlılık önemlidir. Görme engelli bireylere yönelik ayrımcılığı ve ön yargıları ortadan kaldırmak amacıyla bir duyarlılık ve bilinçlendirme kampanyası başlatıyoruz. Bu kampanya kapsamında, görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumun genelinde farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir” dedi.

“El ele verelim”

Görme engelli bireylere yönelik fiziksel engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Özen, “Görme engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak için toplum olarak hepimizin üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekmektedir. Bunun için, görme engelli bireylere yönelik fiziksel engellerin kaldırılması, erişilebilirlik standartlarının iyileştirilmesi ve toplumsal farkındalık çalışmalarının desteklenmesi önemlidir. Görme engelli bireylerin de hayatın her alanında aktif bir şekilde yer alabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini ve onlara karşı daha anlayışlı ve destekleyici olmasını umuyoruz. Bu kampanyaya destek verecek olan tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Sağlıklı ve adil bir toplum için hep birlikte el ele verelim” diye konuştu.

Kaynak: Aydın Ses


Altı Nokta Körler Derneği Altınokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen Aydın Görme Engelli Bireyler kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri