*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kaza Geçiren Oğluna Yedi Yıldır Bakan Fedakar Baba  (Okunma sayısı 351 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Kaza Geçiren Oğluna Yedi Yıldır Bakan Fedakar Baba
« : Haziran 19, 2023, 02:28:48 ÖS »
Kaza Geçiren Oğluna Yedi Yıldır Bakan Fedakar Baba



Fedakar baba Abdurrahman Tek’in 7 yıl önce motor kazası sonucu oğlu yatağa bağımlı hale geldi. Eşinin de sağlık sorunları bulunan baba Tek, işini bıraktı, yıllardır oğluna gözü gibi bakıyor.

Hakkı Tek 7 yıl önce, 17 yaşındayken motosiklet kazası geçirdi. Beyninde oluşan travma nedeniyle yatağa bağımlı kaldı. O günden bu güne ailesi onu bir an olsun yalnız bırakmadı.

Hakkı, Abdurrahman ile Gülistan Tek’in 4 çocuğundan biri. Kardeşleri il dışında evli, Hakkı ise baba ve annesiyle Zeytinburnu’nda küçük bir evde yaşıyor.

Oğluyla aralıksız ilgileniyor

Anne Gülistan Tek’in de sağlık sorunları bulunuyor. Kaza sonrası Hakkı yatağa bağımlı hale gelince baba Abdurrahman Tek işi bıraktı.

Tek yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Yaklaşık üç buçuk ay yoğun bakımda kaldı. Bu sene biraz tedaviler yapıldı. Tedavilerden dolayı hem duyma özelliği hem acı çekme hem dokunma özelliği gelişti. Onun için de doktorlar, iyi tedavilerle uyanma, ayağa kalkma şansı olduğunu söylüyorlar. Biz de bunun için bir umut ışığı alıyoruz.”

Hakkı’nın tedavilerinin aksatılmadan yapılması büyük önem taşıyor. Doktorlar düzenli tedavilerle sağlığına kavuşabileceğini söylüyor.

“Bizim çalıştığımız üç tane doktor var. Birisi fizik tedavi yapan doktor var. Birisi yutkunma tedavisi yapan doktor var. Birisi de refloloji yapan doktor var. Ama bunların dışında da bazı tedaviler var. Biz bunlara ulaşamıyoruz. Yani imkan el vermiyor.”

Tedavi için destek bekliyorlar

Aile, özel tedaviye ihtiyacı alan hakkı için destek bekliyor.

“Babalar günü ben şöyle bir şey istiyorum. Bizim büyüklerimize, hayırsever olan insanlarımızda bu çocuğumun tedavilerini üstlenmelerini, bu çocuğumun tedavilerini yapmalarını istiyorum.”

Anne Gülistan Tek de “Allah hiçbir anneye babaya yaşatmasın inşallah. Yani gördüğünüz gibi yedi senedir bu odadan başka hayatımız yok. Hep bu odadayız. İki, üç, dört saat eşim uyuyor. Ondan sonra o uyanıyor ben bakıyorum.” dedi.

TRT Haber


ETİKETLER Abdurrahman TekBabaKaza kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri