*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kocaeli’de, “Down Sendromlu Çocuklar Mutfakta” Lansmanla Tanıtıldı  (Okunma sayısı 325 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Kocaeli’de, “Down Sendromlu Çocuklar Mutfakta” Lansmanla Tanıtıldı



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Kocaeli Kent Konseyi YEDEP projesi kapsamında gerçekleştirilen “Down Sendromlu Çocuklar Mutfakta” projesi, düzenlenen lansmanla tanıtıldı.

Geçtiğimiz günlerde Başiskele sahilinde yürüyüş, Zumba ve Hit Cardio ile yaza ‘Merhaba’ diyen Down Sendromlu çocuklar ve gençler bu kez mutfağa girerek birbirinden leziz kurabiyeler, pastalar, börekler yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, Kocaeli Kent Konseyi YEDEP projesi kapsamında “Down Sendromlu Çocuklar Mutfakta” projesi tanıtım lansmanı, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği’nin işletmesi olan Down Cafe Değirmendere’de gerçekleştirildi.

“Figen Büyükalın da Katıldı”

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz’un ev sahipliğindeki programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın eşi Figen Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in eşi Türkan Sezer ve kızı İpek Sezer, Kocaeli Üniversitesi Engelli Birim Sorumlusu Prof. Dr. Elif Karagün, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve çok sayıda davetli katıldı.

“Engelsiz Yaşam Köyü Projesi”

Programda konuşan Figen Büyükakın, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği’nin bütün projelerini desteklemeye devam edeceklerini ve her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Büyükakın, ayrıca Nüzhetiye’de kurulacak olan Engelsiz Yaşam Köyü Projesinin bir an önce start verilip tamamlanması için konunun takipçisi olacağını dile getirdi. Belgin Abanoz ve ekibinin projelerini beğendiğini kaydeden Büyükakın, daha çok proje beklediğini de sözlerine ekleyerek başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti.

“İstihdama Katılabilecekler”

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz da, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a özellikle sivil toplum kuruluşlarına verdiği önem ve değer için teşekkürlerini sundu. Abanoz, her yaştan zihinsel engelli ve otizmli bireylerin 7 dönümlük alanda kurulacak olan Engelsiz Yaşam Köyü Projesi ile hem özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti alacağını hem de istihdama katılacağını belirterek bu projeye destek veren Figen Büyükakın’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından konuklara down sendromlu çocukların yaptığı birbirinden leziz kurabiyeler, tatlılar ve börekler ikram edildi.

demokratkocaeli.com


ETİKETLER BaşiskeleDown SendromluKocaeliKocaeli Kent KonseyiYEDEP kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri