*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Prof. Dr. Serap Yazıcı Antalya’dan Milletvekili Seçildi  (Okunma sayısı 252 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Prof. Dr. Serap Yazıcı Antalya’dan Milletvekili Seçildi
« : Mayıs 17, 2023, 03:49:29 ÖÖ »
Prof. Dr. Serap Yazıcı Antalya’dan Milletvekili Seçildi



Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun CHP’nin Antalya milletvekilliği listesinden 4. sıradan milletvekili seçildi.

Anayasa hukukçusu, Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Serap Yazıcı, CHP listelerindn Antalya’dan aday gösterilmişti.

SERAP YAZICI KİMDİR?

– 1984’de, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden “pek iyi” dereceyle mezun oldu.

– 1986’da, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim dalında “CHP’nin Niteliği ve Laiklik Politikası” başlıklı teziyle, “iyi” dereceyle, yüksek lisansını tamamladı.

– 1991-1992 tarihleri arasında, İngiliz Hükümetinden kazandığı bursla, Bristol Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde “Otoriter Sistemlerden Demokrasiye Geçiş” konulu bir programa katıldı ve Prof. Dr. Geoffrey Pridham denetiminde doktora tezi üzerine çalışmalarda bulundu.

– 1995’te, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim dalında “Türkiye’de Askerî Müdahalelerin Anayasal Etkileri” başlıklı teziyle, “pek iyi” ile doktora derecesine hak kazandı.

– 2000’de, “Başkanlık ve Yarı-başkanlık Sistemleri: Türkiye İçin Bir Değerlendirme” başlıklı teziyle doçentlik unvanına hak kazandı.

– 2002’de, Amerikan hükümetinin davetlisi olarak, “Küresel Düzeyde Demokrasinin – “Güçlendirilmesi” konulu International Visitors programına katıldı.

– 2009’da, “Demokratikleşme Sürecinde Türkiye” ve “Yeni Bir Anayasa Hazırlığı ve Türkiye: Seçkincilikten Toplum Sözleşmesine” başlıklı çalışmalarıyla profesörlüğe atandı.

Yaşadıkça


ETİKETLER CHPGelecek PartisiMilletvekiliSerap Yazıcı Özbudun kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri