*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ağrıları İçin Omurilik Pili Takılan Genç Yürümeyi Başardı  (Okunma sayısı 425 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Ağrıları İçin Omurilik Pili Takılan Genç Yürümeyi Başardı



Henüz 15 yaşında kurşun isabet etmesiyle göğüsten aşağısı felç kalan Alihan Şeker(18), doktorlarına “Ne zaman yürüyebileceğim?” diye sorduğunda, “Yürümeyi bırak oturabilecek hale gelirsen şükret” yanıtını aldı. 2 yıl yoğun fizik tedavisi alan Alihan Şeker (18), zor da olsa oturabilmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl şiddetli ağrılarından kurtulmak için takılan omurilik pili, onu yatağa mahkum olmaktan kurtardı ve Alihan, yürüteçle de olsa adım atmayı başardı. Alihan’ın tekrar ayağa kalkabilmesi ise omurilik pili ameliyatını gerçekleştiren Beyin Omurga ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kılıç’ı bile şaşırttı.

PİL TEDAVİLERİ PEK ÇOK NÖROLOİK HASTALIKTA KULLANILABİLİYOR

Doç. Dr. Kılıç, beyin ve omurilik kaynaklı çeşitli hastalıkların etkilerini azaltmak için pil tedavilerine başvurulabildiğini açıklayarak “Beyin pilini özellikle Parkinson hastalığı (titrek felç olarak bilinir halk arasında) olmak üzere, esansiyel tremor (titreme hastalığı), distoni (istemsiz kas spazmı) hastalarında sıklıkla uygulamaktayız. Yine nöropsikiyatrik hastalıklarda da son yıllarda kullanılıyor. Sadece beyin pili değil, omurilik pili, mesane pili, epilepsi pili gibi diğer tedavilerimiz de var. Yani pil dediğimizde sadece beyin pili akla gelmemeli. Örneğin omurilik pilini, belden, boyundan defalarca ameliyat geçirmiş ama yapılacak başka bir şey olmayan şiddetli ağrı şikayeti olan hastalarda kullanabiliyoruz. Ayrıca diyabetik nöropati, damarsal patolojilerde (burger hastalığı gibi), ya da fantom hastalığı dediğimiz hayalet ağrılarda; bütün ağrı tedavilerini denenmiş ve sonuç alınamamış kanser hastalarında da ağrıları kesmek için oldukça işe yarayan bir tedavi şekli. Açık ya da kapalı yöntemle omuriliğin üzerine bir kablo yerleştiriyoruz. Bu kablo, beyne çıkacak ağrı duyusunu omurilik düzeyinde kesiyor. Pili de genellikle kalça kemiğinin üzerine yerleştiriyoruz. Omurilik pilinin çalışma mekanizması, gövdemizdeki ağrı duyusunun duyusunu beyne iletimini omurilik düzeyinde kesmek şeklinde oluyor” dedi.

DHA


 KATEGORİLER SağlıkVideo Galeri
 ETİKETLER AmeliyatFelçMustafa KılıçOmurilik Pili kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri