*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Malatya’da Engelli Depremzede Kardeşler Konteyner İstiyor  (Okunma sayısı 224 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Malatya’da Engelli Depremzede Kardeşler Konteyner İstiyor



Malatya’daki depremin ardından okulda kalan 7 kişilik ailenin 4 engelli bireyi, depremde yaşadıklarını anlattı. Kardeşler sığındıkları okulda mağdur olduklarını söyledi. 6 Şubat’taki Maraş merkezli depremlerden sonra Malatya’daki Bozyiğit kardeşler evlerini terk etmek zorunda kaldı. İşitme ve konuşma engelli kardeşlere yaşadıklarını anlattı.

Engelli olmayan kardeşlerinin yardımıyla sorulara yanıt veren Doğan Bozyiğit (23) ve Doğuş Bozyiğit (19), depremlerden sonra okulda kalmaya başladı.

“Her Artçı Sarsıntıda Kaçış”

Bozyiğit ailesinin 5 çocuğundan 4’ü doğuştan işitme ve konuşma engelli. Yaşanan depremlerde evleri hasar gören aile, sığındıkları bir okulda kalıyor. Bozyiğit kardeşler, her artçı sarsıntıyla okulun bahçesine kaçtıklarını, okulda banyo yapamadıklarını ve mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Doğan Bozyiğit okuldaki koşullardan bıktıklarını belirtip kardeşleri ve ailesi ile birlikte kalacakları iki konteyner istiyor.

gazeteduvar.com.tr


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER DepremDepremzedeEngelliİşitme EngelliMalatya Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri