*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kahramanmaraş Merkezli Depremde Engelli Nisanur’u Dayısı Kurtardı  (Okunma sayısı 241 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Kahramanmaraş Merkezli Depremde Engelli Nisanur’u Dayısı Kurtardı



Kahramanmaraş’ta meydana gelen asrın felaketinde enkaz altında kalan 18 yaşındaki konuşma engelli Nisanur Taşçı ve annesinin imdadına dayısı yetişti. Depremin 1’inci gününde kurtarılan Nisanur’un kendisi gibi konuşma engelli ikiz kardeşi ve 8 yaşındaki kız kardeşi ve ablası ise canlı bir şekilde enkazdan çıkarılamadı. Enkaz altından yaralı olarak çıkarılan baba İbrahim Taşçı ise yapılan müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. İlk günden beri sürekli ağlayan Nisanur, hayata sımsıkı tutunmaya çalışıyor.

Asrın felaketinde Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Osmanbey Mahallesinde yaşayan İbrahim Taşçı’ya ait iki katlı müstakil ev, 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından yıkıldı.

Taşçı ailesinden haber alamayan yakınları evlerine gitti. Dayı Osman Bilgiç, enkazın içerisinde kız kardeşini, eniştesini ve yeğenlerini aramaya başladı. 3 yeğeninin cansız bedenine ulaşan Bilgiç, kardeşi, eniştesi ve Nisanur’u ise yaralı olarak buldu. Ambulans uçakla Ankara’ya gönderilen baba İbrahim Taşçı da orada hayatını kaybetti. Taşçı’nın son sözü “Benim adım İbrahim, Osmanbey Mahallesindenim” olduğu öğrenildi.

“Hayata Sıkı Sıkı Tutunuyor”

Depremin ilk günü annesi ile birlikte enkaz altından kurtarılan konuşma engelli Nisanur, olayın şokunu üzerinden atamıyor. Bacağı kolonların altında kaldığı için yaralanan ve kalçasında da problem bulunan Nisanur, sürekli ağlayıp, olup biteni anlamaya çalışıyor. Kendisi gibi konuşamayan ikizini, tıp fakültesi okuyan ablasını, 8 yaşındaki kız kardeşini ve babasını kaybetmenin acısını yaşayan Nisanur, hayata sıkı sıkı tutunmaya çalışıyor.

Sabah


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER DepremDulkadiroğluEngelliEnkazKahramanmaraş Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri