*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Göçük Altında Ağlatan Anne Dramı: Engelli Oğlunu Sırtlamış Ama Kaçamamış  (Okunma sayısı 245 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Göçük Altında Ağlatan Anne Dramı: Engelli Oğlunu Sırtlamış Ama Kaçamamış



Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık deprem sonrası bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarında duygulandıran anlar yaşanıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı yönetim kurulu üyesi Nergis, “Ekibimiz uzun bir çalışmanın sonunda enkazda canlı bir kadına ulaştı. Çocuğu yanında ölmüş ama saatlerdir kucağındaymış. Kadın çıkmak istememiş ‘Mavişim öldü ben niye yaşayayım’ demiş” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesindeki kurtarma çalışmaları sırasında göz yaşartan manzaralar yaşanıyor. Hatay’daki arama kurtarma faaliyetlerine katılan İHH İnsani Yardım Vakfı yönetim kurulu üyesi Serkan Nergis, şahit olduklarını anlattı.

“Yaklaşık 15 yıldır bir fiil yardım organizasyonu içerisindeyim. Haiti’den, Japonya’ya, Filipinler’den, Afganistan’a birçok çalışmada bulundum, böyle bir afet görmedim” diyen Nergis, şu ifadeleri kullandı:

“İHH Erzurum Arama Kurtarma ekibimizden bir arkadaş Malatya’da enkazda yaşlı bir kadının cenazesine ulaştı, sırtında 30’lu yaşlarda engelli oğluyla birlikte. Anacığımız deprem esnasında engelli oğlunu sırtlamış, kapı girişinde yıkımın altında kalmış oğlu ile birlikte. Başka bir ekibimiz uzun bir çalışmanın sonunda enkazda canlı bir kadına ulaştı. Çocuğu yanında ölmüş ama saatlerdir kucağındaymış. Kadın çıkmak istememiş ‘Mavişim öldü ben niye yaşayayım’ demiş. Arkadaşımız ikna edememiş en son ‘O zaman beraber ölelim abla’ deyince ‘sana kıyamam’ diyerek çıkmış”

Türkiye Gazetesi


ETİKETLER Arama KurtarmaDepremEngelliHatayİHHKahramanmaraşMalatyaYaşlı Kadın Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri