*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milletvekili Turabi Kayan’dan “Engelli Maaşı” Önergesi  (Okunma sayısı 265 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Milletvekili Turabi Kayan’dan “Engelli Maaşı” Önergesi



CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, “Evde Bakım Maaşı” kesilen binlerce engelli bireylerin sorununu meclis gündemine taşıdı.

Kayan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde engelli bireylerin evde bakım maaşlarını sordu.

Önergesinde, evde bakım maaşının alınabilmesi için engelli bireyin bulunduğu hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te 2’sinden düşük olması gerektiğini hatırlatan Kayan, evde bakım maaşı alınırken hanede yaşayan kişilerin gelirinin bu sınırın üzerine çıkması halinde bu durumun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bildirilmesi gerektiğini, aksi halde bakanlık tarafından tespit edilir ise o güne dek alınan evde bakım paralarının geri istenebileceği konusuna değindi.

Bu şekilde evde bakım maaşı kesilen binlerce engelli birey olduğunu belirten Kayan, bu uygulamanın engelli bireyler ve ailelerini çaresizliğe ittiğini vurguladı. Kayan, Bakan Derya Yanık’a şu soruları yöneltti;

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak; kendi ülkemizin öz evlatları olan engelli bireylerimizin bakım maaşlarını kesmek için fırsat kollayan bu anlayışı doğru buluyor musunuz? Bu uygulama; “bütün gün hiçbir iş yapmayan, sahillerde gezip tozan, kahvehanelerde sabahtan akşama kadar oturan Suriyeli sığınmacıları sosyal güvenlik kapsamına alabilecek gücümüz var, ancak kendi öz evladımız, engelli bireylerimizin bakım maaşlarını ödeyecek gücümüz yok” anlamına gelmiyor mu?”

gorunumgazetesi.com.tr


ETİKETLER CHPDerya YanıkEngelliEvde Bakım MaaşıKırklareliMaaş KesintisiMilletvekiliSığınmacıSuriyeliTurabi Kayan kayseri de Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri