*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çanakkale’de Görme Engelliler, Verilen Sözlerin Yerine Getirilmesini Bekliyor  (Okunma sayısı 277 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Çanakkale’de Görme Engelliler, Verilen Sözlerin Yerine Getirilmesini Bekliyor



Çanakkale’de yaşayan görme engelliler yaşamaya devam ettiğimiz erişilebilirlik problemleri ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Altı Nokta Görme Engelliler Derneği üyeleri yapmış oldukları açıklamada Çanakkale’de diğer insanlarla eşit bir şekilde yaşamak istediklerini belirttiler.

Görme engelliler derneğine üye olan görme engelli bireylerin denizden düştüğü ve şehirde yürürken bir sürü engelle karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Görme engelli bireyler Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ulaşamadıklarını en son randevu almaktan gitmek zorunda kaldıklarını söylediler. Uygulanmayan çalışmalar için hem genel hem yerel açıklamalarda bulundular.

“Yaralanmalar üyelerimizin rutini haline gelmiştir”

Görme engelliler basın açıklamasında, ”Yaralanmalar üyelerimizin rutini haline gelmiştir. Üyelerimizin tamamının diz altları yara içerisindedir. Kaldırım kısmındaki babalar ve kordonda denize düşmemiz engelleyen bir güvenlik önlemi oluşturulmalıdır. Sürekli yeni çarpmalar nedeniyle görme engellilerin yaraları iyileştirmeye fırsat bulamamaktadır.

“Bugüne kadar üç üyemiz eski kordonda denize düşmüştür”

Eski kordonda denize düşmeye engel güvenlik önlemlerinin bulunmaması ciddi bir risktir. Bugüne kadar üç üyemiz eski kordonda denize düşmüştür. Çevredeki duyarlı bireylerin yardımı ile kurtulmuşlardır. Bu durumun her zaman bu şekilde gerçekleşmeyeceği aşikardır.

“Bu sözler yerine getirilmedi”

Uzun uğraşlar sonucu Belediye Başkanımızdan randevu aldık ve sorunlarımızı ilettik. Bu görüşmede başkanımız tarafından sorunlara yönelik çözümler için adımlar atılacağı ve engelli bireylere yönelik bir Whatsapp İhbar Hattı oluşturularak, yaşanacak erişilebilirlik sorunlarına anlık çözümler üretileceğine söz verildi. Bu sözler yerine getirilmedi.

İki sence önce denize düşen görme engelli birey Tayfun Tezcan gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslendi.

“Bende 2 yıl önce denize düşen insanlardan biri oldum”

Denize düşen görme engelli birey Tayfun Tezcan, “Başkanımızın bahsettiği erişilebilirlik problemlerinin içinde eski kordon bölgesindeki deniz kısmında, denize düşmeye engel olacak korkuluk veya engelli takip yüzeyinin olmaması sebebiyle bende 2 yıl önce denize düşen insanlardan biri oldum.

“Herkesle birlikte eşit şartlar içinde bu şehri paylaşmak istiyoruz”

Orada bulunan insanların yardımıyla denizden çıktım. Bu benim şansımdı. Aynı şekilde başka arkadaşımız boğulabilirdi. Bizler erişilebilir bir şehir istiyoruz. Ayrıcalık veya bir üstünlük istemiyoruz. Herkesle birlikte eşit şartlar içinde bu şehri paylaşmak istiyoruz. Yetkililerin bu konuda elinden geleni yapmasını bekliyorum” dedi.

Çanakkale Gündem


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER Altı NoktaÇanakkale BelediyesiErişilebilirlikGörme EngelliÜlgür Gökhan #kayseri de #Bir ilk #Kiralık #Akülü #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Çocuk #Tekerlekli #Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri