*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Cemalettin Çakar: Engelliler Antalya’da Sahipsiz Bırakılıyor  (Okunma sayısı 305 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Cemalettin Çakar: Engelliler Antalya’da Sahipsiz Bırakılıyor



Engelliler olarak yaşadıkları sorunlara ve sorunların çözülmemesine adeta isyan eden Altınokta Görme Engelliler Derneği Antalya Şubesi eski Başkanı Cemalettin Çakar, yerel yönetimlerin engellileri sahipsiz bıraktıklarını söyledi. Tüm yerel yöneticilere seslenen Çakar, sadece seçim dönemlerinde değil 365 gün hatırlanmak istediklerini ve yaşadıkları sorunlara çözüm beklediklerini vurguladı.

“Göreve Gelenler Ağzımıza Bal Çalıyor”

Göreve gelen yerel yönetimleri eleştiren görme engelli Cemalettin Çakar, “Bugüne kadar erişilebilirlik, ulaşım, sosyal konularda göreve gelen her yönetim bizim ağzımıza bir parmak bal çaldı. Biz bu balı bir türlü bitiremedik. Bütün yerel yönetimlere, Antalya’daki tüm belediye başkanlarına sesleniyorum. Seçim zamanı gelip bizlerden oy isterken bizi vatandaş olarak sayıyorsunuz ama biz 365 gün vatandaş olmak istiyoruz. Bugüne kadar Altınokta Görme Engelliler Derneği’ne geldiniz mi? Gelmediniz. Biz engellileri yok saymayın. Yöneticiler biz engellileri yok sayıyor. Eğer yok saymasalardı biz engelliler Antalya caddelerinde rahat rahat gezebilirdik” dedi.

Yerel yönetimleri samimi bulmadığını belirten Çakar, yollarda, kaldırımlarda esnaflarla karşı karşıya geldiklerini söyledi. Görme engelli yollarıyla ilgili bütçe yetersizliğini öne süren yönetimleri de eleştiren Çakar, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden bu yönde aldığı cevaba da tepkisini dile getirdi. Toplu ulaşımda sesli sistemle ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç’a 4 yıldır ulaşamadığını da kaydeden Çakar tepkisini, “Bu kentte sesimi duyacak bir merci yok mu? Polisinden Valisine, Belediye Başkanından herkese sesleniyorum, yok mu engellilerin sahibi Antalya’da? Biz kime gidelim?” diye sordu.

“Engelli Yolları Yok, Yapılanlar da Kullanıma Uygun Değil”

İstiklal Caddesi’ni örnek göstererek bazı caddelerde görme engelli yollarının olmadığına, yapılan engelli yollarının da kullanıma uygun olmadığına dikkat çeken Çakar, “Z şeklinde görme engelli yolları yaptılar. O yollar kime hizmet için yapıldı? Bilmiyorum” diye konuştu.

“İki Arkadaşımızı Trafik Kazasında Kaybettik, Daha Kaç Kurban Vereceğiz?”

Antalya’da 2 görme engellinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini hatırlatan Çakar, “Eski başkanlarımızdan Bünyamin Fani ve üyemiz Mehmet Kalkan trafik kazalarında hayatını kaybetti. Daha 3 ay önce bir dernek başkanı karşıdan karşıya geçerken trafik kazası geçirdi ve yaralandı. Antalya’da biz daha kaç tane kurban vereceğiz?” diye sordu.

Antalya Son Haber


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER Altınokta Körler DerneğiAntalya Büyükşehir BelediyesiEngellilerErişilebilirlikTrafik Kazası kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri