*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yaşlı Kadını “Bereket Parası” Diyerek Dolandırdılar  (Okunma sayısı 212 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Yaşlı Kadını “Bereket Parası” Diyerek Dolandırdılar
« : Ağustos 28, 2022, 01:09:00 ÖÖ »
Yaşlı Kadını “Bereket Parası” Diyerek Dolandırdılar



Yalnız yaşayan 72 yaşındaki Zeynep Belkıs Çiçek’i “Kaynanam bereket parası gönderdi. Bu parayı kendi parana koyarsan, paran bereketlenecek” diyerek, 8 bin 200 TL dolandıran 25 yaşındaki Sedef Y. polis tarafından gözaltına alınırken, 29 yaşındaki Burcu A. ise aranıyor.

Geçen hafta pazar günü markete gitmek için evden çıkan Zeynep Belkıs Çiçek, yanına gelen 2 kadın tarafından dolandırıldı. Şüphelilerden Sedef Y., “Teyze seni tanıyorum. Sen benim kaynanamın karşı komşususun. Kaynanam bereket parası gönderdi. Bu parayı kendi parana koyarsan, paran bereketlenecek” dedi.

Buna inanan Zeynep Belkıs Çiçek, kadınları evine götürüp, verdikleri parayı sehpanın üzerine koyduğu 8 bin lirasının üzerine bıraktı. Şüpheliler Sedef Y. ve Burcu A., yaşlı kadına fark ettirmeden sehpanın üzerindeki tüm parayı alıp, evden ayrıldı. Durumu fark eden Çiçek, polise haber verdi.

“Birinin 50, Diğerinin 60 Suç Kaydı Var”

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, bölgede 17 ayrı güvenlik kamerasından kayıt izledi. Kimlikleri tespit edilen şüphelilerden Sedef Y., evinde yakalanarak gözaltına alındı. Sedef Y., olayı Burcu A. ile gerçekleştirdiklerini ve parayı aralarında bölüştüklerini söyledi. Hamile olan şüphelilerden Sedef Y.’nin 60, Burcu A.’nın ise 50 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. Sedef Y.’nin iade ettiği paranın bir kısmı yaşlı kadına teslim edilirken, Burcu A.’yı arama çalışmaları sürüyor.

DHA


ETİKETLER DolandırıcıHırsızYaşlı Kadın Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri