*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kadriye Aydemir’in Felç Kalmasına Neden Olan Eşi 22 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıl  (Okunma sayısı 313 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Kadriye Aydemir’in Felç Kalmasına Neden Olan Eşi 22 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı



Ankara’da, 5 yıllık eşi 2 çocuğun annesi Kadriye Aydemir’i (22) tabanca ile 6 el ateş ederek ağır yaralayan ve felç kalmasına neden olan Himmet Aydemir (25), tutuklu yargılandığı davada 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Himmet Aydemir, geçen yıl 27 Temmuz’da, kendisine ait dükkanda tartıştığı eşi Kadriye Aydemir’e, 3 ve 4 yaşlarındaki 2 çocuğunun gözü önünde tabanca ile ateş açtı. Vücuduna 6 mermi isabet etmesiyle ağır yaralanan Kadriye Aydemir, Ankara Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Mermilerden 5’i ameliyatla çıkarılırken, diğeri bulunduğu yer tehlikeli olduğu için çıkarılamadı. Tedaviyle hayata tutunan Kadriye Aydemir, omuriliğini parçalayan mermi nedeniyle kısmi felç oldu.

Olaydan sonra tutuklanan Himmet Aydemir’in, 22 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada karar çıktı. Himmet Aydemir, ‘eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıl ve ‘ruhsatsız ateşli silahlar ile mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma’ suçundan 2 yıl olmak üzere toplam 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemedeki savunmasında eşinin kendisini aldattığını ve bunun öfkesiyle eylemi gerçekleştirdiğini ileri süren sanığa verilen cezada haksız tahrik, iyi hal ve takdir indirimi uygulanmadı.

Cumhuriyet


ETİKETLER AnkaraFelçHapis CezasıKadına ŞiddetKadriye Aydemir
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri