*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sosyal Hizmetler Bakanlığı Önünde Engellilerden Atama Eylemi  (Okunma sayısı 367 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Sosyal Hizmetler Bakanlığı Önünde Engellilerden Atama Eylemi



Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren ve Kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına atanma hayali kuran engelli vatandaşlar atama istedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde eylem yapan engelli memur adayları, en az 10 bin atama olması için çağrı yaptı.

Bakanlık yılda 2 kez Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı‘na giren engelli memurların atamasını yapıyor. Ancak kamu kurumlarında yaklaşık 8 bin kontenjan açığı olmasına rağmen engelliler için sadece 2 bin kişilik bir kadro açılıyor.

İstihdam oranları düşük olan engelli memur adayları daha fazla atama talebiyle 29 Haziran’da Aile Bakanlığı önünde bir araya geldi. Engelliler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Özsaygı, acilen 10 bin atama beklediklerini dile getirdi.



Özsaygı, ”Engelliler için de engelsiz ve bağımsız yaşamın en önemli şartlarından birisi çalışma ve istihdam hakkıdır” dedi.

Öte yandan EKPSS sınavına giren engelli öğretmenler de hâlâ atama bekliyor. Ülkemizde yaklaşık 2 bin 511 engelli öğretmen adayı bulunuyor. Ancak engelli öğretmenlerin istihdamı da oldukça düşük. Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kısa süre içinde en az bin olmak üzere atama yapmasını talep etti.

ulusal.com.tr


ETİKETLER Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıAtamaEngelli İstihdamıEngelli Kamu Personeli Seçme SınavıKontenjan
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri