*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kas Hastaları Aşılansın Twitter Etkinliği Gerçekleşti  (Okunma sayısı 551 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Kas Hastaları Aşılansın Twitter Etkinliği Gerçekleşti
« : Şubat 13, 2021, 08:18:42 ÖÖ »
Kas Hastaları Aşılansın Twitter Etkinliği Gerçekleşti



Aralık 2020 tarihinden itibaren Covid-19 aşılama sürecinde ‘’nöromüsküler kas hastalıklarının kronik hastalıklar listesinde yer alması’’ konusunda Sağlık Bakanlığı’na girişimlerimiz olmuş, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile görüşüp kendilerine kas hastalarının endişelerini iletmiştik.

“KAS HASTALARI HALA COVID-19 AŞISI ÖNCELİK LİSTESİNDE HALEN DEĞİLLER!”

Kas hastalarının COVID-19 hastalığına karşı yüksek risk altında olduğunu göstermektedir. COVID-19’un solunum sistemini hedef alan bir hastalık olması, hareket ve solunum güçlüğü yaşayan kas hastaları için hayati tehlike yaratmaktadır. Ancak kas hastalıkları, COVID-19 aşı programında kronik hastalıklar listesine dahil edilmemiştir.
Bu sebeple, sesimizi duyurabilmek adına 6 Şubat Cumartesi, Saat 20.00 ile 21.00 arasında Twitter’da bir araya gelerek #KasHastalarıAşılansın etiketi ile twit atıp, kas hastalarının sesini hep birlikte duyurmaya çalıştık!
Bu çağrı da ALS-MNH DERNEĞİ, DMD (Duchenne Kas Hastalığı ile Mücadele Derneği) , Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİMSEN) Engelliler Komisyonu, Kamumeb.net, Kayseri Altı Nokta Körler Derneği /Sosyal İşler Komisyonluğu, Gören Kalpler Eğitim Derneği , Erzincan Down Sendromu Derneği , EÇHA (Engelli Çocuk Hakları Ağı) , Engelsiz Eğitim Platformu , HASGAP (Hasta Gönüllü Ağı) , KASDER Bursa Şubesine ve tüm Kas Hastalarına/ Ailelerine, Üyelerimize, Gönül dostlarımıza destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi ki varsınız.

#BirlikteBaşarabiliriz mottosu ile mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Kas hastalarının COVID-19’a karşı yüksek risk grubunda değerlendirilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizerek, kronik hastalıklar listesine dahil edilerek aşılamada önceliklendirilmesini talep ediyoruz!

@DMDTurkiye @alsmnhturkiye @engellicocukhaklariagi @sahim_sen @erzincandownsendromudernegi @gorenkalpler @alti_nokta_kayseri @kamumeb @EngelsizEğitimPlatformu @kasderbursa
#KasHastalarıAşılansın #sağlıkbakanlığı #drfahrettinkoca #turknorolojidernegi #türknörolojiderneği #kasder #nöromuskülerhastalıklar #covid19aşısı #kashastaları #koronavirüs #kashastalıkları #risktaşıyanhastalar #kronikhastalistesinealınsın #kronikhastalar #norömuskulerhastalıklar #twitteretkinliği #sendekatıl #destekol #sendepaylaş #türknörolojiderneği #kasder #nöromuskülerhastalıklar #covid19aşısı #kashastaları #kasdernek #turkiyekashastalıklarıderneği #pandemi #kovit #koronavirüs #kashastalıkları

kasder.org.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri