*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ankara’da Engellilere 150 Adet Simit Tezgahı Dağıtılacak  (Okunma sayısı 438 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Ankara’da Engellilere 150 Adet Simit Tezgahı Dağıtılacak



Göreve geldiği günden itibaren yaptığı uygulamalarla ezberleri bozan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, farkını konuşturuyor. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), bu kez şefkatli ellerini uzaratarak engellilere can simidi olmaya devam ediyor. ABB engellilerin istihdamını sağlamak amacıyla 150 adet simit  tezgâhım (camekanı) veriyor.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kimseye imtiyaz sağlanmadan dağıtılacak simit tezgâhlarını çalışmalarını titizlikle yürüten çalışmalarını yerinde inceleyerek Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç ile konuştuk.

“Ankara Mansur Başkanla birlikte yeni bir döneme girdi şeffaf belediyecilik, halk için belediyecilik, sosyal belediyecilik ve Ankara’da yaşayan insanların rahat etmesini sağlamaya yönelik bir anlayışla tanıştı” diyen Başkanı Mustafa Koç, konu hakkında şöyle bilgiler aktardı:

ENGELLİLER İŞİNİN PATRONU OLACAK

“Belediyemizin Engelli Hizmetleri Birimi,  Engelli bireylerin istedikleri her an yanında olan hizmet eden hayatlarının önündeki engelleri kaldırmak ve Engelsiz bir kent olmak için çalışmalarına devam etmektedir.  Zabıta Daire Başkanlığı olarak yürüttüğümüz ‘’ENGELLİLERE 150 ADET SİMİT CAMEKAN DAĞITIMI’’ Projesine gelirsek kendi şahsım adına böyle bir projeyi yürütmekten mutluluk duyuyorum. Engelli bireylerin hayatın içinde aktif olmaları, iş sorunlarına bir nebzede olsa çare olabilmek için yapıyoruz. Bu simit camekanları üzerinden geçmişte yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırdık. Engelli kardeşlerimiz 100 simit satarsa yüz, 500 simit satarsa 500 simit satıp evlerine ekmek götürebilecekler.”

ORTAK AKILLA ENGELLER AŞILACAK

Yeni fikirlerin yeni umut kapılarını açacağını ifade eden Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

” Yeni bir belediyecilik anlayışıyla çıktığımız bu yolda, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte çalışmak, fikir alışverişi yapmak Ankara için en doğrusu ne ise birlikte karar vermek istedik. Projemizi Engelliler Konfederasyonu, Simitçiler Odası ve Ankara Halk Ekmek ile birlikte yürütüyoruz. Başvuru tarihinden bitiş tarihine kadar bu kurumlardan görevlendirilen arkadaşlarımızla yoğun bir mesaiye başladık. Gelen bütün müracaatları arkadaşlarımızla birlikte inceleyip istediğimiz koşulları sağlayan evrakların kayıtlarını yapıyoruz. Noter huzurunda ve ABB TV’ de canlı olarak yapacağımız çekilişte STK temsilcileri de olacak. Birlikte çalıştığımız STK temsilcisi arkadaşlarada çok teşekkür ediyorum. HEDEF ENGELSİZ ANKARA. Bunun için engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltmek onlar için yaşanılabilir bir kent yapmak için hizmet etmeye devam edeceğiz.”

SİMİT CAMEKANI MÜRACAATINDA İSTENEN EVRAKLAR

♦ Özür durumunu gösteren heyet raporunun aslı  (en az %40)

♦ Özürlü raporunda süreklidir ibaresi olmayanların haricindeki raporlar 2014 – 2015 – 2016 – 2017 – 2018  tarihli olacaktır.

♦ Yeni tarihli vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus Müdürlüğünden veya  Muhtarlıktan alınacak (Müracaat tarihi itibariyle 15 günlük olacak)

♦ Yeni tarihli ikametgah ilmuhaberi nüfus Müdürlüğünden veya Muhtarlıktan alınacak (Müracaat tarihi itibariyle 15 günlük olacak)

♦ Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (18 yaşından küçüklerin velileri ve vasiler içinde geçerlidir)

♦ SSK, Bağ-Kur  ve Emekli Sandığı üyesi olmadığına dair belge (isteğe bağlı ve tarım primi ödeyen Bağkur’luların aldıkları kağıda isteğe bağlı veya tarım sigortalısı ibaresini mutlaka yazdırıp yetkilinin imzasını ve kaşesinin olması gerekmektedir) 2022’ye göre maaş alanların maaş kartlarını veya dekontlarını getirmeleri gerekmektedir.

♦ Özürlünün durumuna göre mahkemeden vasi belgesi (Zihinsel özürlüler, mental reterdasyon ve şizofren vb.olanlar için)

♦ Engelli olup çalışanların, emeklilerin ve herhangi bir yerden (dul-yetim veya anneden, babadan, eşten) maaş alanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

♦ 15 yaş altı ve 65 yaş üstü müracaatları kabul edilmeyecektir.

♦ 15-18 yaş arası müracaatlarında anne ve babanın SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üyesi olmadığına dair belge getirmeleri gerekmektedir.

♦ Simit camekanının başında özürlü kişi durmak zorunda olduğundan müracaata bizzat gelmesi gerekmektedir.

♦  Eksik evrak getirenlerin müracaatı kabul edilmeyecektir.

habersiz.com.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri