*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Kamuda Çalışma Kotasının Artırılmasını İstiyor  (Okunma sayısı 482 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Engelliler Kamuda Çalışma Kotasının Artırılmasını İstiyor



Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, engelli vatandaşların kamuda yaşadığı sıkıntıları Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sordu.

Engelli bireylerin kamuda yüzde 3 olan çalışma kotasının yüzde 6’ya çıkartılmasını istediğini söyleyen Karaduman, “Uygulamada olan engelliler için kamuda yüzde 3’lük kotanın tamamı dolu mudur?” diye sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, engellilerin kamuda yaşadığı sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ( TBMM) taşıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, engelli vatandaşlara yönelik kota sınırlandırılmasının artırılması gerektiğine dikkat çekti.

ENGELLİLER ÇALIŞMA HAYATINA DÂHİL EDİLMELİDİR

Engelli vatandaşların pandemi şartlarında zor günler geçirdiğini söyleyen Karaduman, “Bütün olumsuz koşullara rağmen çalışabilmek için mücadele etmekte ve devletin kendilerine çalışma imkânı sağlamasını beklemektedirler. Engelliler evde yaşamaya mahkûm edilmemeli, çalışma hayatına dâhil edilmelidir. Nitekim engelli bireyler için özel sektörde çalışma imkânı çok daha kısıtlıyken, sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak tüm engellilere iş imkânı sağlamak devletin önemli bir vazifesidir. Bu noktada engelli vatandaşlarımız, kendileri için yüzde 3 olan kamuda çalışma kotasının yüzde 6’ya çıkartılmasını talep etmektedirler” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 3’LÜK KOTANIN TAMAMI DOLU MUDUR?

Karaduman, verdiği soru önergesinde Bakan Selçuk’a 4 soru yöneltti. Karaduman, “Kamuda engelli bireyler için ayrılan kotanın artırılması noktasında bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Engelliler için ayrılan yüzde 3’lük kotanın artırılmasının önünde nasıl bir engel bulunmaktadır? Uygulamada olan engelliler için kamuda yüzde 3’lük kotanın tamamı dolu mudur? Dolu değil ise ne kadar açık vardır? Son yapılan EKPSS sonrasında ilk defa kamuda istihdam edilen engelli birey sayısı kaçtır?” diye sordu.

Milli Gazete



Etiketler : yeterince göstermekte zorlanabilir kayseri yarım kalmışlık hissi yaşayabilirsiniz hakkınızı aramakta zorlanabilirsiniz fiziksel anlamda büyük değişiklikler yapmak estetik ameliyat olmak için
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri