*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Erişilebilirlik Ödülleri”nin Tanıtım Toplantısı Çevrimiçi Olarak Yapıldı  (Okunma sayısı 430 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
“Erişilebilirlik Ödülleri”nin Tanıtım Toplantısı Çevrimiçi Olarak Yapıldı



Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2020 Erişilebilirlik Yılı kapsamında verilecek olan “Erişilebilirlik Ödülleri”nin tanıtım toplantısı çevrimiçi olarak yapıldı. Toplantıya Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkan Vekili Dr. Deniz Çağlayan Gümüş katıldı.

Belediyelerin engelli bireylere yönelik çok başarılı projeleri olduğunu söyleyen Genel Sekreter Ekici, “Bu konuda bütün belediyelerimiz çok büyük destanlar yazıyorlar. Bu konuda adeta yarış içerisindeler. Benim için en muhteşem hizmetlerden birisi engellilerimizin kaldığı evlerin engelsiz evlere dönüşmesi için yapılan yardımlar ve projelerdir. Bunların her biri gerçekten bir kahramanlık destanıdır.‘’ dedi. Türkiye Belediyeler Birliğinin engellilerle ilgili çalışmalarda işbirliğine hazır olduğunu kaydeden Ekici, ‘’Bu konuda işbirliği yapacağız, destek vereceğiz. Çünkü belediyelerimizin bu güzel hizmetlerini sergilememiz gerekiyor. Belediyelerimizin heyecanla ve içtenlikle yaptıkları bu hizmetleri yarışmada gösterirsek, bu alana çok büyük katkıda bulunacağımıza inanıyorum.’’ diye konuştu.

Bakanlık bünyesinde engelli vatandaşlara yönelik yapılan hizmetleri anlatan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan Koç, sosyal hizmetler konusunda belediyelerle işbirliklerini önemsediklerinin altını çizerek, ‘’Yerel yönetimler engelliler için olmazsa olmaz.’’ ifadelerini kullandı. Erişilebilirlik konusunda farkındalık yaratmak üzerine 170’e yakın proje geldiğini belirten Koç, 3 Aralık günü farklı kategorilerde çalışmaların ödüllendirileceğini açıkladı. Erişilebilirlik Dairesi Başkan Vekili Dr. Deniz Çağlayan Gümüş ise konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Erişilebilirlik, herkesin her hizmete bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesidir. Erişilebilirlik konusunda 2011 yılından beri eğitim çalışmaları yapıyoruz. Akademisyenler için kaynak niteliğinde bir erişilebilirlik kılavuzu yayımladık. Ayrıca yapılan denetimler sonucunda 1031 adet erişilebilirlik belgesi verdik.’’

Tanıtım toplantısı, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla tamamlandı.

tbb.gov.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri