*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelli Stand-Up'çılar BKM Açık Mikrofon Sahnesinde Olacak  (Okunma sayısı 508 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşitme Engelli Stand-Up'çılar BKM Açık Mikrofon Sahnesinde Olacak



BKM Açık Mikrofon'da işitme engelli stand-up'çılar 16 Şubat Pazar günü sahnede olacak.

BKM Mutfak ve İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nin (İED) iş birliğiyle gerçekleşecek etkinliğin koordinatörlüğünü yapan Cem İşçiler, her hafta moderatörlüğünü yaptığı Açık Mikrofon sahnesini bu kez işitme engellilere bırakacak.

Stand up yapacak ilk isimler ise şöyle; Gülşah Semerci, Zeynep Çakır, Murat Dokumacı, Ahmet Turan Yılmaz, Hasan Kaçar, Ahmet Gülırmak.

Ayrıca bu iş birliği üzerinden ilk işitme engelli stand up sanatçıları da yetiştirilecek.

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği hakkında

2004'te işitme engelli çocuğu olan aileler tarafından İstanbul'da kurulmdu. Dernek yönetim kurulu, işitme cihazı, koklear implant ve işaret dili kullanan işitme engellilerden oluşuyor. İşitme engelli bireylerin karşılaştığı toplumsal bariyerlerin kaldırılması için hak temelli faaliyetler ve farkındalık çalışmaları ile sosyal etkinlikler yapıyor. Bu kapsamda Türkiye'de ilk işitme engelli piyanistin yetiştirilmesinden,işitme engelli bireylerin sertifikalı işaret dili eğitmeni olmalarına kadar Türkiye'de ilkleri gerçekleştiriyor.

13.02.2020 - bianet.org




Etiketler : Bilimsel kitaplar foto vizyon kayseri günü engelliler bugünde sorunlarını paylaşıyor talas çözüm yolu arıyor ama bir de reklam peşinde olanlar var ben bugün bunları yazacağım fotoğrafçılık