*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye’de İlk: İşitme Engelliler Haklarını Öğreniyor Sessiz Kalmıyor!  (Okunma sayısı 556 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Türkiye’de İlk: İşitme Engelliler Haklarını Öğreniyor Sessiz Kalmıyor!



TÜİK tarafından 2011 yılında yapılmış olan nüfus ve konut araştırmasına göre 836 bin kişi duymada zorluk yaşamakta olup sağır bireyler anadilleri işaret dili olduğu için tüketici hakları konusunda bilgiye erişim sorunu yaşamakta ve gerekli mercilere nasıl başvuracaklarını bilememektedirler.

Türkiye’nin taraf olduğu BM Engelli Hakları sözleşmesi madde 21’e göre bilgiye erişim güvence altına alınmış olup kamuya sunulması amaçlanan bilginin engellilerin erişebileceği biçimlerde ve farklı engelli gruplarına uygun teknolojilerle güncel olarak ve ek bir bedel alınmaksızın sunulması gerekmektedir. Tüketici haklarının sağır bireyler için erişilebilir olması zorunludur.

Alanlarında en etkin ve tanınmış sivil toplum örgütleri olan Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) ve İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED) işbirliğinde hazırlanmış olan ve Sivil Düşün AB programı tarafından desteklenen “SESSİZ KALMA!” projesi kapsamında işaret dili tercüman destekli tüketici hakları seminerlerinin üçüncüsü Üsküdar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenecektir.

TÜSODER tüketici hak arama bilincini arttırmak konusunda ülke genelinde yaptığı bilgilendirme çalışmalarını; dezavantajlı ve bilgiye erişimde engelleri olan bireylerin haklarını savunan sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak sürdürmeyi hedeflemektedir. Tüketici hakları ve engelli hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşları arasındaki bu işbirliğinin ülke çapında bir ilk ve model olması, tüm sivil toplum ve kamu hatta ürün/hizmet üreten sektörlerle işbirliklerine örnek olması açısından büyük öneme sahiptir.

Sessiz Kalma-Tüketici Hakları Bilgilendirme Seminerimize katılımınız bizleri onurlandıracaktır.

Tarih-Saat: 21 Aralık 2019 Cumartesi Günü, Saat 14:00 -16:00

Adres: Bulgurlu, Libadiye Kavşağı, Bağcılar Cad. No:2 ÜSKÜDAR

LCV: 0537 540 24 00  - Kerem ATEŞ (Proje Koordinatörü)

Proje sosyal medya hesapları:

Facebook: https://www.facebook.com/sessizkalmaprojesi

Twitter: https://twitter.com/sessizkalmaprj

İnstagram: https://www.instagram.com/sessizkalmaproje

09.12.2019 - Yaşadıkça



Etiketler : köşede ben dönerdim gece yarılarından üstüm başım çatışma içinde sardunyaların talas arasında pencerede sen taze bir badem gibi dururdun beni her sabah böyle vururdun çekip gözlerine
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri