*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Güney Koreli İşitme Engelli Tenisçi Lee Duck-Hee Tarihe Geçti  (Okunma sayısı 640 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Güney Koreli İşitme Engelli Tenisçi Lee Duck-Hee Tarihe Geçti

Güney Koreli tenisçi Lee Duck-hee, ATP turnuvalarının ana tablosunda maç kazanan ilk işitme engelli sporcu olarak tarihe geçti.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde düzenlenen Winston-Salem Açık Tenis Turnuvası'nda korta çıkan 21 yaşındaki Duck-hee, ilk turda İsviçreli Henri Laaksonen'i 7-6 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup etti.

Dünya klasmanında 212. sırada yer alan Güney Koreli tenisçi, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "İnsanlar benim engelimle eğlendi. Benim tenis oynayamayacağımı söylediler ama bunu yapabileceğimi göstermek istedim." ifadelerini kullandı. Duck-hee'ye maç sonrası röportajlarında nişanlısı yardımcı oldu.

Duck-hee, turnuvadaki ikinci tur mücadelesinde Polonyalı Hubert Hurkacz ile karşılaşacak.

20.08.2019 - AA

Etiketler : yanık ömer kutlanır nişanlanısı mutlanır,yanık ömer ölesiye sevmiştim seni kalbimin kızı bir çare kopardılar gönülbaglarımızı maziye gömülsede içimizdeki sızı bu şarkı yaşatacak ölmeyen