*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 4 Yaşındaki İkizler İkra ve Erva Şahin'in Hastalığına Teşhis Konulamadı  (Okunma sayısı 948 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
4 Yaşındaki İkizler İkra ve Erva Şahin'in Hastalığına Teşhis Konulamadı



Kastamonu'da doğduklarından itibaren yürüyemeyen, oturamayan, konuşamayan ve duyamayan 4 yaşındaki ikizler İkra ve Erva Şahin'in hastalığına teşhis konulamadı. İkizlerin ablası Cansel Şahin, 2009 yılında da bir kardeşinin 5,5 yaşında aynı durumdayken yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Ona da teşhis konulamamıştı. Doktorlar genetik bir şey olduğunu düşünüyor; ama bulamıyorlar" dedi.

Gülten ve Asım Şahin çiftinin, 2 sağlıklı çocuklarının ardından 4 yıl önce ikiz çocukları dünyaya geldi. Şahin çifti, İkra ve Erva ismini verdikleri ikizlerin, 2 aylıkken başlarını kontrol edemedikleri, göz teması kurmadıklarını ve sürekli yukarıya baktıklarını fark ederek doktora götürdü. Kastamonu Devlet Hastanesi ve Ankara Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde ikizlerin hastalığına teşhis konulamadı. Doğduklarından itibaren yürüyemeyen, konuşamayan, oturamayan ve duyamayan ikizler, geçen sürede durumlarının daha da ağırlaşması üzerine yatağa bağımlı hale geldi.

'TEŞHİS KONULAMADI'

İkizlerin bakımını, annesi Gülten Şahin ile birlikte Cansel Şahin yapıyor. Kastamonu Üniversitesi Taşköprü Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım Bölümü'nden mezun olan Cansel Şahin, ikiz kardeşlerinin 2 aylıkken rahatsızlandığını söyleyerek, "2'inci aydan sonra göz takibi kuramadık, başlarını tutamadıklarını fark ettik. Devamlı yukarı bakıyorlardı. Hemen Ankara'ya götürdük, hala da götürmeye devam ediyoruz. Testler, tahliller devam ediyor; ama hala bir teşhis konulamadı. Hiçbir şekilde anlaşamıyoruz. Başlarını tutamıyorlar, oturamıyorlar, yürüyemiyorlar, çiğneyemiyorlar. Sadece püre halinde yutabiliyorlar. Yemeklerini püre şeklinde veriyoruz. Yatağa bağlı yaşıyorlar. Sabah akşam belirli ilaçları var, onları veriyoruz, yemeklerini yediriyoruz. Belli günlerde fizik tedavi alıyorlar. Başka bir tedavi uygulanmıyor; çünkü rahatsızlıkları bilinmiyor" dedi.

Bir kardeşinin de 5,5 yaşındayken 2009 yılında aynı durumda öldüğünü söyleyen Şahin, "Aynı bu şekildeydi ve teşhisi konulamamıştı. Doktorlar genetik bir şey olduğunu düşünüyor; ama bulamıyorlar. Biz de hastalıklarını merak ediyoruz. En azından hastalıklarını bilsek ona göre tedavi uygulanır. Şu anda sadece bu hastalığın yan etkisi olan epilepsi ilaçları kullanıyoruz. Onun dışında tedavi uygulanmıyor" şeklinde konuştu.

'DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR'

Cansel Şahin, mermer ustası babası Asım Şahin'in 2 yıl önce geçirdiği iş kazası sonrası çalışamadığını söyleyerek, "Hem hastalıklarının teşhisi hem de bazı medikal malzemeler konusunda desteğe ihtiyacımız var. Engelli pusetine ihtiyacımız var. Ne yazık ki Türkiye'de yok. Yurtdışından geliyor. Onun dışında ayakta durma ve oturma sehpaları çok pahalı şeyler. Yurt dışından gelen ürünler bunlar. Bunları karşılayabilecek durumda değiliz" diye konuştu.

16.05.2019 - DHA



Etiketler : daha kalitelidir yani et, balık kümes hayvanları ve yumurta daha az üre oluştururlar
gelelim potasyuma bu da hassas bir konu genel olarak sebze ve meyveler potasyumdan zengindir