*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yeter ki Kalpler Kör Olmasın Farkındalık Festivali  (Okunma sayısı 531 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yeter ki Kalpler Kör Olmasın Farkındalık Festivali
« : Mayıs 10, 2019, 04:06:55 ÖS »
Yeter ki Kalpler Kör Olmasın Farkındalık Festivali



Gözder Görme Özürlüler Derneği olarak 1970 yılında kurulmuş, 1285 tane üyesi olan kamu yararına dernek statüsü kazanmış bir sivil toplum kuruluşuyuz.

11 Mayıs Dünya Görme Engelliler günü nedeniyle toplumun nezdinde farkındalığı arttırmak, görme engellilerin yapamadıklarını değil, asıl neler yapabildiklerini, engelli değil, engellenen olduklarını bir yürüyüş ile göstermek arzusundayız. Aynı zamanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi hocaları tarafından derneğimiz adına getirilecek olan “3 boyutlu yazdırılmış eserler müzesi” görme engelliler ve halkımız için Bakırköy meydanında sergilenecektir.

Yürüyüşümüz aynen Görme Engelliler gibi ilginç ve çok renkli olacaktır. “Yeter ki Kalpler Kör Olmasın” sloganıyla yola çıktığımız bu anlamlı korteje, Kadın Motosikletliler Kulübü, Turkuaz Bisiklet Grubu, Balkan Bandosu ve ülkenin dört bir tarafından gelecek halkımız, STK’lar ve Bakırköylü ev sahiplerimiz de mavi beyaz uçan balonlarıyla destek vereceklerdir.

Görme Özürlüler Derneği olarak bizler, engelleri bilemezsek çözümlerinin de neler olacağının bulunamayacağı düşüncesindeyiz. Bu engelleri sırasıyla sizlerle paylaşacak olursak;

Beyaz baston bizim bağımsızlığımızın toplumsal yaşama katılmamızın aracı ve simgesidir. Görme engelliler için beyaz baston ile erişilebilirliğini kolaylaştırmak amacı ile yapılmış olan sarı kılavuz yolların bütün kente yayılması , okullara, hastanelere, alış-veriş merkezlerine, toplu taşıma araçlarına ulaşımının kolaylaştırılmasını ve bu yollardaki araç, mobilya, buzdolabı, sarı kılavuz yola konulmuş direk işgallerinin kaldırılmasını talep ediyoruz. Kentsel mimarinin bu erişilmezliği, beyaz bastonumuzla eğitime, sağlık hizmetlerine, çalıştığımız kurumlara, kısacası toplumsal yaşama katılımımızı maalesef engellemektedir.

İlkokuldan sonra karma eğitime geçen görme engelli öğrencilerimiz; lise, üniversite akademik kitaplarının latin alfabesiyle yazılı olmasından dolayı Braille alfabesiyle yazılmış hallerine erişememekte, materyal ve özel öğretim eksikliğinden dolayı sınavlarında başarısız olmaktadırlar. Engelsiz ve erişilebilir eğitim, tüm öğrencilere eşit ve adil olarak dağıtılmalıdır.

Sadece görme engellilere değil tüm engelli dostlarımıza ve ailelerine rehabilitasyon merkezleri açılmalı, devlet, yerel yönetimler ve gönüllüler gereken desteği vermelidir.

Burada, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda, tüm engelleri kaldırmak ve bizler için yaşamı daha özgür kılmak adına katkı sunan, bugünümüzü bizlerle paylaşan herkese teşekkürü bir borç bilir en derin saygılarımızı sunarız.

10.05.2019 - Yaşadıkça



Anahtar Kelime: inceleyen nükleer tıp doktorumuz ayrı ayrı gördü Yatışının ertesi günü bana sorun yok, her şey normal, gönderebiliriz dediler bu arada açıklamam lazım, hastanemiz büyük bir hastane