*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 2019 Yılı Engel Oranına Göre Engelli İndirim Miktarı  (Okunma sayısı 646 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
2019 Yılı Engel Oranına Göre Engelli İndirim Miktarı
« : Şubat 12, 2019, 12:54:16 ÖÖ »
2019 Yılı Engel Oranına Göre Engelli İndirim Miktarı



Çalışanın bakmakla yükümlü olduğu kişilerden çalışma gücü kaybı olan varsa, bu kayıp derecesine göre engelli indirimi uygulanıyor. Engelli olan personel ve sağlıklı personelin engelli yakınları için engelli indirimi uygulanır. Çalışan personelin aylık geliri, bulunduğu vergi dilimi, asgari geçim indirimi gibi etkenlere göre engelli indirimi farklılık gösteriyor.

2019 yılında ücretlerin güncellenmesi ile engelli indirim miktarı da cüzi şekilde arttı. Engelli kişinin engel derecesine göre engelli indirimi yapılabilecektir.

Üçüncü derece engelli için 290 TL, ikinci derece engelli için 650 TL ve üçüncü derece engelli için 1200 TL engelli indirimi yapılır.

Engelli İndiriminin Maaşa Katkısı Var Mı?

Çalışanın gelir vergisine esas matrah üzerinden engelli indirimi yapılır. Kalan miktardan asgari geçim indirimi hesaplanır. Kalan miktardan da gelir vergisi hesaplanır. Engelli indiriminin düşülmesi ile çalışanın gelir vergisi diliminin değişip değişmediği önemlidir. Çünkü vergi dilimine göre gelir vergisi alınacaktır. Ancak tüm bu hesaplamalar yapıldıktan sonra hesaplanan gelir vergisi pek değişmemektedir. Yani engelli indirimi maaşa ya hiç etki etmezken ya da hatırı sayılmayacak kadar cüzi şekilde etkilemektedir. Çalışanın bakmakla yükümlü olduğu engelli yakının olması durumunda gelir vergisinde ciddi bir değişiklik olmayacaktır.

11.02.2019 - isilanlarikariyer.com


anahtar Kelime: azaltanlar düşük proteinli diyet karaciğer hastalığı açlık gebelik bir diyet listesi verseniz de laf uzamasa diye düşünebilirsiniz keşke o kadar kolay olsaydı yaşam boyu bir diyet