*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Psikolojik Engelli Kadına Kuaförde Darp İddiası Davası!  (Okunma sayısı 606 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Psikolojik Engelli Kadına Kuaförde Darp İddiası Davası!
« : Aralık 18, 2018, 02:55:17 ÖS »
Psikolojik Engelli Kadına Kuaförde Darp İddiası Davası!



İstanbul Üsküdar'da, yüzde 72 psikolojik engeli olan Didem Yalçın'ın kuaförde darp edilmesine ilişkin 2 sanığın yargılanmasına başlandı. Davaya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da müdahil oldu. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Üsküdar'da bir aracın çarpması sonucu hayatını  kaybeden modacı Sinem Yalçın'ın yüzde 72 psikolojik engelli kız kardeşi Didem  Yalçın'ın kuaförde darbedilmesine ilişkin 2 sanığın "beden veya ruh bakımından  kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten yaralama" suçundan 6  aydan 1,5'ar  yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz  sanıklar Cevdet Erden ve Gülçin Çetinel ile müşteki Didem Yalçın'ın babası Sinan  Yalçın ve avukatı katıldı. Duruşmada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı Bilal Karaoğlu da hazır bulundu.

"KESİNLİKLE VURMADIM"

Duruşmada savunmasını yapan sanık Cevdet Erden, kendisinin ve diğer  sanık Gülçin Çetinel'in kesinlikle mağdura vurmadığını savundu. Erden, aksine  mağdurun Çetinel'e telefonla vurduğunu, tatsızlık çıkmaması için de Didem  Yalçın'ı kolundan tutarak dışarı çıkarmak istediğini söyledi. Sanık Çetinel ise aleyhe olan belge ve beyanları kabul etmeyerek,  mağduru darp etmediklerini savundu.

Didem Yalçın'ın babası Sinan Yalçın, yüzde 72 psikolojik engelli  olması nedeniyle kızını duruşmaya getirmediklerini belirterek, "Kızımın kimseye  karşı saldırganlığı ya da agresifliği yoktur. Olay günü bana haber geldiğinde  kızımı almaya gittim. Vücudunda çeşitli darp izleri olduğunu gördüm" dedi. İlk başta şikayetçi olmayacağını söyleyerek sanıkların özür dilemeleri  için akşama kadar beklediklerini dile getiren Yalçın, akşam saatlerinde aynı  kuaförde çalışan ismini bilmediği kişilerin kendisini tehdit etmesi üzerine  şikayette bulunduklarını ifade etti.

Müşteki avukatı Neyir Şeyda Musal , olaya ilişkin tanıkları bir  sonraki celse hazır edeceklerini belirterek, şikayetlerinin devam ettiğini  söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Bilal Karaoğlu,  davaya katılma talebinde bulunarak, mağdurun beyanları ve darp raporu göz önüne  alınarak sanıkların ceza almasını istedi. Duruşma, eksiklerin giderilmesi için erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Üsküdar'da, yüzde 72 psikolojik engeli olan Didem Yalçın'ı kuaförde  darbettiği gerekçesiyle sanıklar Cevdet Erden ve Gülçin Çetinel hakkında "beden  veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten  yaralama" suçundan 6 aydan 1,5'ar yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

18.12.2018 - DHA



Etiketler : SPOR KULUBÜ DERNEĞİ ERCİYES İDMANGÜCÜ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ ERCİYES HURDACILAR VE GERİ DÖNÜŞÜMCÜLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ERCİYES