*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Burak Abacıoğlu Paralimpik Sporcu Kategorileri Tüm Yol ve Ultra Maratonlara Açıl  (Okunma sayısı 825 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Burak Abacıoğlu Paralimpik Sporcu Kategorileri Tüm Yol ve Ultra Maratonlara Açılsın



Burak Abacıoğlu, Paralimpik triatlon sporcusu ve atlet. Yıl içerisinde bir çok bisiklet, yüzme, yol ve ultra maraton yarışlarına katılmakta. Engelli bir sporcu olmasına rağmen; kendi özelliklerine uygun koşu bulamıyor, engel grubuna ait kategori olmadığı için ‘engelsiz’ atletlerle ve sporcularla GENEL KLASMANDA yarışmak zorunda kalıyor. Artık engelli kategorisinde görülmek ve kendi kategorimde yarışmak istiyor. Paralimpik kategorilerin, tüm yol ve ultra maraton yarışlarında açılması için sizlerin desteğini alması çok önemli.

Paralimpik triatlon sporcusu ve atlet Burak Abacıoğlu, bu düşünce ile change.org sitesinde toplumdan imza desteği bulup kanunsal düzenlemenin yapılmasını umut ediyor.

BURAK ABACIOĞLU'NUN İMZA KAMPANYASINA DESTEK OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Burak Abacıoğlu'nun change.org Sitesinde Bulunan Açıklaması

Özel sporcular ve tekerlekli sandalye kategorileri bizlerin engel grubuna uymadığı için daima genel klasmanda yer almaktayız. Lütfen bizim hakkımız olanı, kategorimizi almamızda destek olun. Sizlerin desteği ile bir bilinç yaratarak ulusal ve uluslararası tüm yol ve ultra maraton yarışlarında benim gibi sporcular da yer edinebilir, kategoriye dahil olabilir.

Paralimpik bir sporcu olarak benim sizlerden tek beklentim sadece empati kurmanız ve emeklerimizin karşılığında bize bir kategori açılmasına destek vermeniz. Her şehirde, her yarışta bu durumu yaşamak beni inanılmaz derecede yordu, yormaktan da ziyade artık üzüyor.

Eğer gerçekten başarılıysak, kürsüye çağırılıp onore edilmek için inisiyatif kullanılmasını beklemek yerine, kendi yerimizi görmek en büyük hakkımız. Çok büyük emek vererek bir yarışa katılıyoruz, tıpkı sizler gibi, bizleri de maddi manevi zorlayan bir süreç. Başarılı olmak için bu tempoda olmamız da şart. Çünkü biz sizlerden daha çok çalışmak, daha çok efor sarfetmek ZORUNDAYIZ.

Genel klasmanda hemen hemen her yarışımda ilk 10’da bulundum, kürsü kaçırdım ya da kürsüde yer buldum. Engelsiz sporcularla yarışarak, daha fazla kürsü almak için çalışıyorum, bu esas amacım, ancak kategori açılması artık bir istek olmaktan çıkıp, gerekliliğe dönüşmüştür. Ortopedik, işitme, görme engeli olan sporcuların; sadece katılımlarını arttırmak için bile bu kategori çalışması gereklidir.

Bu haklı isteğimde desteklerinizi bekliyorum.

Saygılarımla,

14.12.2018 - Yaşadıkça


Etiketler : inatla tutunmamı sağlayan şimdi sorsalartek bir sözcük var içimden geçen benden vazgeçmediği sürece, bende kendimden asla vazgeçmiycem hüznüm yolumu sana çıkarıyor ya gece