*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelli Çocuklar İçin ‘Müzik Benim Sesim’ Projesi  (Okunma sayısı 686 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşitme Engelli Çocuklar İçin ‘Müzik Benim Sesim’ Projesi



İşitme engelli çocuklarda iyi bir müzik eğitiminin işitmeleri kolaylaştırdığı ifade edildi

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB/Odyoloji Bölümü ve İstanbul  Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından işitme engelli çocukların dil ve konuşma kazanımları elde etmesi için başlatılan  Müzik Benim Sesim” projesinde eğitim gören çocuklar ve aileleri, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Gazete Habertürk'ten Ronahi Dündar ve Sevgi Çavuşoğlu'nun haberine göre, Zeytinburnu Belediyesi ile Fatih Belediyesi’nin de desteklediği projenin etkinliğinde konuşan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Özgür Yiğit, “Doğuştan işitme kaybı olan çocukların erken tanısından sonra bir tedavi türü olan implant en önemli adımdır. Erken dönemde özellikle 4 yaşından önce takılan implantlarla çocuklarımız iyi bir eğitimle normal birer çocuk gibi okula gidebilir, günlük yaşamına devam edebilir, konuşabilir ve işitebilir hale geliyorlar” dedi. İşitme engelli çocuklarda iyi bir müzik eğitiminin işitmeleri kolaylaştırdığını ifade eden Yiğit, “İmplant kullanan çocukların müzik algısını geliştirebiliyoruz. En önemlisi de çocukların işitmesi daha da kolaylaşıyor” diye konuştu.

12.12.2017 - Habertürk



Etiketler : KAYSERİ BAŞÖREN KÖYÜ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ KAYSERİ BAŞKÖY CAMİİ VE KUR'AN KURSU YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ BASIN GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ