*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli memur adayları, Başbakan’ın müjdesini bekliyor  (Okunma sayısı 835 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli memur adayları, Başbakan’ın müjdesini bekliyor
« : Kasım 09, 2017, 03:00:48 ÖÖ »
Engelli memur adayları, Başbakan’ın müjdesini bekliyor



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Binali Yıldırım’ın engellilere müjdeli bir haber vereceğini belirtti. İşte engellilere verilebilecek o müjdeli haberlerden tahmin edilenlerden bazıları…

ENGELLİLERE MÜJDE VERİLECEK!



Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, engelli vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren heyecan verici açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda gelinen son durumu sorması üzerine açıklamalarda bulunan Bozdağ, Bakanlar Kurulunda taşeron işçilerle ilgili bir görüşmenin yapılmadığını ve daha önce de Başbakan Binali Yıldırım’ın da belirtildiği üzere bu konunun yılsonuna kadar ya da yeni yılın başında çözümleneceğini belirtirken, Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın (bugün) engelli vatandaşlara yönelik müjde vereceğini belirtti.

Bozdağ’ın yapmış olduğu bu açıklamaların ardından gözler bugün yapılacak olan AK Parti grup toplantısına çevrilirken özellikle atama bekleyen engelli memur adayları bu müjdenin ne olacağı konusunda sosyal medya’da gündem oluşturmaya başladılar bile.


ATAMA GÖRÜŞMELERİ YAPILMIŞTI

2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) atamalarına verilen kadro sayısının oldukça yetersiz olması karşısında engelli memur adayları, engellilere daha fazla kadro açılması için çeşitli zamanlarda Ankara’da bir araya gelerek basın toplantıları yapmışlar, konuyu gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na gerek ise diğer Milletvekili ve Bakanlara bildirerek gerekli kadro sayısının açılarak 2018 EKPSS öncesinde tekrar yeni bir engelli atamasının yapılmasını ve verilen yetersiz kadro sayısının telafi edilmesini talep etmişlerdi

Atama bekleyen engelli memur adaylarının bu özverili ve sistematik çalışmaları sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, yeni bir engelli ataması olması konusunda elinden geleni yapacağı konusunda söz vermiş ve 2017/Ekim ayı itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarında engelli kadrolarının bildirilmesi yönünde talimat vermişti.

Bu süreye kadar açlık grevi de dâhil belirli aralıklarla Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara’da toplanan engelli memur adaylarının bu azimli talepleri sonunda karşılık bulacak gibi.


1 DEĞİL 3 MÜJDE DE OLABİLİR?

Ankara’da atama çalışması yürüten engelli memur adaylarından edindiğimiz bilgilere göre, Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün AK Parti grup toplantısında engellilere yönelik 1 değil 3 müjdenin de verilebileceğini belirttiler.

Öncelikle geçtiğimiz aylarda engelli memur adaylarınca yapılan açlık grevinin medya aracılığı ile hükümet kanadında duyulması ve bu konuda çalışmalar yapılmaya başlanılmasının olumlu gelişmeler olduğunu belirten adaylar, bugün verilecek müjdelerden en önemlisinin 2018 EKPSS öncesinde yeni bir engelli ataması yapılacağının duyurulacak olma ihtimali olduğunu belirttiler.

Bir diğer müjdenin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tüm engelli kadrolarının doldurulması yönünde olabileceği de gelen bilgiler arasında yer alırken son müjdenin de hala kamu kurumlarındaki toplam memur sayısının %3 oranında engelli memur olması zorunluluğu olan kontenjan sayısının yapılacak olan yeni düzenleme ile %5 e çıkarılabileceği düşüncesi.


AK PARTİ GRUP TOPLANTISI SAAT KAÇTA ?

Engelli memur adayları, tüm bu gelişmelerden sonra müjdenin verileceği AK Parti grup toplantısının saat kaçta olacağı konusunda fikir alışverişi yapmaya başladılar bile. Bu konuda alınan bilgilere göre bugün (salı) AK Parti grup toplantısı saat 11:15’de başlayacak.



Engelli memur adayları verilecek olan müjde veya müjdeleri sabırsızlıkla beklerken, engellilerimizin topluma kazandırılması yönünde yapılan her türlü çalışma veya düzenlemeyi takdirle karşıladığımızı belirtiyor ve sosyal devlet ilkesi olarak engellilerimize yapılanları önemsediğimizi tüm engelli vatandaşlara bildirmek istiyoruz.


Kaynak  ekpsshaberleri.com 


Etiketler : haberleri engelliengelli ataması ne zaman olacak engelli ataması olacak mı ne zaman engelli haberleri 2017 ekpss ile engelli ataması yapılacak mı2018 ekpss ne zaman yapılacak ekpss