*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Öğretmeni Otizmli Eren'i Sınıfında İstemedi İddiası  (Okunma sayısı 827 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Öğretmeni Otizmli Eren'i Sınıfında İstemedi İddiası



Zonguldak’ta doğuştan Atipik Otizm tanısı konulan 6 yaşındaki Eren Aydın’ın öğretmeni tarafından okulda istenmediğini belirten ailesi şikayetçi oldu. Özlem ve Özkan Aydın çiftinin 2 çocuğundan birisi olan Eren, Zonguldak İlkokulu’nda 1’inci sınıf öğrencisi olarak okula başladı. İddiaya göre; Eren’in sınıf öğretmeni Ş.Ç., Eren’i atipik otizmli olduğu için okulda istemedi ve bunu annesine ‘Sizin çocuğunuzun sınıfında otizmli bir çocuk olmasını ister misiniz?’ dedi. Aile yaşanan durum üzerine Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Mili eğitim Müdürlüğü'nün şikayet üzerine çalışma başlattığı öğrenildi.

Eren’in normal çocuklar gibi eğitim almasını istediklerini belirten 34 yaşındaki anne Özlem Aydın, “Okula kayıt yaptırmadan önce öğretmenimiz ile görüştük, ön yargılı davranmayacağını ve yardımcı olmaya çalışacağını söyledi. Ancak okulun başladığı ilk günden itibaren ‘Çocuğunuz durmuyor, oturmadı, bağırdı’ gibi şikayetler başladı. Ana sınıfında sürekli oyun içerisinde olduğu için Eren’in okula adapte olması için biraz zaman gerekiyordu. Öğretmenimiz şikayet etmeye başladı ancak ben sabır diyerekten sustum. Daha sonra öğretmenimiz Eren’in öğleden sonra okula gelmesinin daha uygun olacağını söyledi. Bir süre öğleden sonra okula götürdüm. Ancak Eren, bu sefer ağabeyi sabah okula gittiği için ağlamaya başladı. Yine bir sabah okula götürdük, öğretmenimiz ‘Ben size öğleden sonra götürün demedim mi?’ diyerek bize kızdı. Eren’in elinden tutarak müdür odasına götürdü. Müdür çocuğumu ve sınıfını incelemeye aldı” dedi.

SENİN NORMAL BİR ÇOCUĞUN OLSA, OTİZMLİ BİR ÇOCUĞU ONUN SINIFINDA İSTER MİSİN İDDİASI

Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden (RAM) tam gün kaynaştırma raporu istediklerini belirten anne Aydın, “Yaşananlardan sonra ben 1 hafta boyunca Eren’i okula göndermedim. Eren, ‘Okula gitmek istiyorum, arkadaşlarıma gitmek istiyorum’ diyerek sürekli ağlamaya başladı. Ben de sabah yine Eren’i okula götürdüm, öğretmenimiz yine ‘Ben size öğleden sonra getirin demedim mi?’ dedi. Ben kendisine ‘Okula gelmek istediği için getirdim, RAM tam gün kaynaştırma raporu verecek, o zaman da mı sınıfınızda Eren’i istemeyeceksiniz’ diye sordum. Öğretmenimiz bunun üzerine ‘Senin normal bir çocuğun olsa, otizmli bir çocuğu onun sınıfında ister misin?’ diye sordu. Bu nasıl bir cümledir? Benim çocuğumu kullandığımı söyledi. Ben çocuğumu nasıl kullanabilirim? Benim eşim inşaat ustası. Ben yemedim Eren’in peşinde durdum, giymedim Eren’in peşinde durdum, normal olan oğlumdan aldım, otizm hastası olan çocuğuma verdim” diye konuştu.

“ARTIK ÖN YARGILARINI OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDEN ÇEKSİNLER”

“Okul müdürümüzle telefonla görüştüm, kendisine öğretmenimizin bana ‘Senin normal bir çocuğun olsa, otizmli bir çocuğu onun sınıfında ister misin?’ dediğini aktardım” diyen anne Aydın şöyle devam etti; “Hiçbir şeyden haberi olmadığını söyledi. Müdür, ‘Şahidiniz var mı?’ diye sordu. Hocam, şahidim yok, bir Allah’ım var şahidim dedim. ‘Siz Eren’i okula normal şekilde getireceksiniz, sınıfını da değiştirmeyeceğiz’ dedi. Ben daha bunun üzerine ne yapabilirim. Bu tartışmalar, konuşmalar benim çocuğumun yanında oldu. Çocuğum okuldan soğudu. Normal çocuğumun bile psikolojisi bozuldu. ‘Anne kardeşim Eren’i neden okulda istemiyorlar, kardeşim neden okula gidemiyor?’ diye soruyor. Bu nasıl bir devlettir, bu nasıl adalettir? Benim de çocuğumun okula gitme hakkı var, eğitim alma hakkı var. Artık ön yargılarını otizmli çocuklarımızın üzerinden çeksinler. Bizim çocuklarımızın sadece sabra, sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları var. Bunun dışında bizim çocuklarımız bakıma muhtaç değiller, her şeylerini yapabiliyorlar. Veli toplantısında öğretmenimiz çocuğumun adını vererek ‘Sınıfımızda otizmli bir çocuğumuz var, adı Eren Aydın’ dedi. Veliler bana baktı, zor bir durumda kaldım. Çünkü öğretmenimize okul sürecinde veliler ile tanıştıktan sonra durumu kendilerine kendim açıklayacağımı söyledim. Veliler ön yargılı olabilirler diye düşündüm. Benim çocuğumun özel durumunu açıklamak öğretmene düşmez.”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Öğretmenden şikayetçi olan anne Aydın, “Bütün bu yaşananların ardından Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek şikayet dilekçesi yazdım. Çocuğumu öğretmeninin sınıfta istemediğini belirttim. Yaşadıklarımızı dilekçeye ekledim. Ne gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Artık ön yargılarını bizim çocuklarımızın üzerinden çeksinler. Ben çocuğumun normal çocuklarla birlikte eğitim almasını istiyorum. Bizim çocuklarımız eli kanlı katil çocuklar değil. Bizim çocuklarımızın sadece bir tanısı var, otizm… Buna yapabilecek bir şey yok, bunu bize Allah verdi. Onlar bize rabbimin bir emaneti. Bizi olumsuz davranışlar çökertiyor. Ben evde sinir krizi geçirdim. Yanımda da çocuğum vardı” ifadelerini kullandı.

BABA AYDIN: “ÖĞRETMENİMİZİN NE YAPMAK İSTEDİĞİNİ ANLAMIYORUM”

Çocuğunun normal çocuklarla birlikte eğitim almasını istediklerini belirten inşaat işçisi 34 yaşındaki baba Özkan Aydın şöyle konuştu; “Ben devletimizden çocuğumuzun eğitimini istiyorum. Çocuğum birinci sınıfa gidiyor, harfleri biliyor ve tanıyor. Öğretmenimiz bunları görmüyor. Ödevlerini yapıyor, kendisi yapmıyor diyor, sınıfta istemiyor. Bu çocuk birinci sınıf çocuğu, illa ki oturmaz. Nasıl otursun? Ana sınıfından yeni çıkmış ve birinci sınıfta. 2 veya 3’üncü sınıf öğrencisi olsa anlayacağım. Öğretmenimizin ne yapmak istediğini anlamıyorum.”

21.10.2017 - pusulagazetesi.com.tr



Anahtar Kelimeler : DEĞİL KEYİF ÇATMAYA GELDİK TIKLA GİR SENDE KAZAN Sevgide Güneş Gibi Ol, Dostluk Ve Kardeşlikte Akarsu Gibi Ol Hataları Örtmede Gece Gibi Ol Tevazuda Toprak Gibi Ol