*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Muratpaşa Belediyesi "Engelsiz Yaşam Rehberi" Hazırlandı  (Okunma sayısı 866 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Muratpaşa Belediyesi "Engelsiz Yaşam Rehberi" Hazırlandı



Muratpaşa Belediyesi, iş bulmadan tayin ve nakle, sağlık yardımından muafiyet ve indirimlere engellilerin gündelik yaşamda karşılaşabilecekleri sorunlarla çözüm yollarını gösteren "Engelsiz Yaşam Rehberi" hazırladı.

Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamada, küçük boy ve 80 sayfalık rehberin 10 ayrı bölümden oluştuğu belirtildi.

İş bulmadan, tayin ve nakle, eğitim ve rehabilitasyondan sağlık yardımına, engelli bireylerin sahip olduğu muafiyet ve indirimlere engellilerin gündelik yaşamda karşılaşabilecekleri sorunlar karşısında çözüm yollarını gösteren kitabın son bölümü Muratpaşa Belediyesi'nin engelli hizmetlerine ayrıldı.

Rehber ilk etapta 5 bin adet basıldı.

Muratpaşa Belediye Bakanı Ümit Uysal, Engelsiz Yaşam Rehberi'nin engelli bireylerin fırsat eşitsizliğinden kaynaklanan sorunları aşabilmeleri, eğitim, ulaşım, sağlık ve sosyal güvenlik gibi konulardaki haklarını hatırlattığı kaynak bir çalışma olarak ortaya çıktığını belirtti.

Engelsiz bir yaşam ideali konusundan farkındalığın gelişmesi için atılan her adımın ve girişimin çok önemli ve değerli olduğunu kaydeden Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak engelli bireylerini yaşam standardını yükseltmeyi ilke edindiklerini kaydetti.

Uysal, "Bizler, engelli komşularımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya, erişilebilir, ulaşılabilir bir kent için çalışıyor, kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiğinde ne kadar başarılı ve üretken olabildiklerini herkese göstermelerini istiyoruz. Biz sorunları ve engelleri el ele, omuz omza birlikte aşarız." ifadelerine yer verdi.

08.10.2017 - AA



Anahtar Kelimeler : kısıtlanması da gerekebilir bu nedenle su ihtiyacı kişinin durumu ve hastalıklarına göre ayarlanmalıdır iç hastalıkları ve Nefroloji UzmanıMerhaba bugün diyalize