*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: DPB EKPSS Ataması İçin Kurumlardan Talep Topluyor  (Okunma sayısı 950 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
DPB EKPSS Ataması İçin Kurumlardan Talep Topluyor
« : Ekim 08, 2017, 12:53:12 ÖÖ »
DPB EKPSS Ataması İçin Kurumlardan Talep Topluyor



Devlet Personel Başkanlığı (DPB), EKPSS atamaları için kamu kurum ve kuruluşlarından engelli memur açığı taleplerini toplamaya başladı.

2016 yılında yapılan EKPSS sınavının 2. Atamasında verilen sözler tutulmayınca atama sayısı cüzi miktarlarda kalmıştı. Bunun için eylemler gerçekleştiren engelli memur adarları 3. EKPSS ataması istemişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ile görüşen adaylar 3. Atama izlenimi alarak açlık grevi eylemlerine son vermişlerdi.

Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda Bakan Sarıeroğlu’nun atama için süre istediği kadro toplama taleplerinin zaman alacağı açıklanmıştı.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB), bugün kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazıda engelli memur ataması için kurumlardan talep toplamaya başladı.

Engelli açığı bulunan kurumların DPB’nin yazısına cevap verdikten sonra atama sayısının belirlenmesi bekleniyor.

İşte Devlet Personel Başkanlığından yapılan açıklama;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesinde; "Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. % 3'ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır.

Engelli personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile engellilerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Engelli açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları engellilere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, engelli kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir." hükümleri yer almaktadır.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına 21/09/2017 tarihinde gönderilen yazı ile %3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu kurumlara hatırlatılarak, 31 Ekim 2017 tarihine kadar engelli memur alımları ile kadro taleplerinin bildirilmesi istenmiştir.

07.10.2017 - engelsizler.net



Anahtar Kelimeler : koma ve solunum durması gibi ciddi problemlere yol açabilmektedir kalp yetmezliği tuz dengesizliği ve ilerlemiş böbrek yetmezliği gibi durumlarda su tüketiminin