*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ankara BŞB Atanan Engelliler Görevlerine Başlamak İstiyor  (Okunma sayısı 923 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ankara BŞB Atanan Engelliler Görevlerine Başlamak İstiyor
« : Ağustos 08, 2017, 01:58:11 ÖS »
Ankara BŞB Atanan Engelliler Görevlerine Başlamak İstiyor



2016/1 EKPSS tercih sonuçlarına göre Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ataması yapılan ancak göreve başlatılmayan 82 engelli, yarın (08.08.2017) saat 12:00’de Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak konuya ilişkin basın açıklaması yapacaklar. İşte detaylar.

82 ENGELLİNİN 2016/1 EKPSS İLE ATAMASI YAPILDI ANCAK !

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) engelli bireylerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamına yönelik yapılan bir sınav olup, engelliler bu sınava girip almış oldukları puanlar ile tercihlerini yapmakta ve ilgili kurumlar yerleşebilmeleri sağlanmaktadır.

Bu kapsamda 2016 yılında yapılan EKPSS ile 2016/1 EKPSS kadrolarına 4 bin 893 kadroya atamalar yapılmış ve yapılan atamalar içerisinde 82 engellinin ataması da Ankara Büyükşehir Belediyesi olmuştur. 82 engelli vatandaşımız artık bir kamu kurumunda görev yapabilecek olmanın sevincini yaşamayı beklerken gelinen süreç sevinçlerini karamsarlığa ve umutsuzluğa bırakmalarına neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapılan engelli atamaların “engel grupları” dikkate alınmadan yapıldığını öne sürerek Devlet Personel Başkanlığına yasal bir sorumluluğun olup olmadığı hakkında görüş sormuş, Devlet Personel Başkanlığı ise bu konuda atama işlemlerinin yapılması yönünde görüşünü belirtmiştir.

Ancak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Devlet Personel Başkanlığı tarafından verilen bu görüş karşısında yine Devlet Personel Başkanlığı’na başvurarak bu atamaların yok sayılmasını talep etmiş olup, ilgili kurumun konu hakkında görüş vermemesi üzerine konuyu yargıya taşıyarak 82 engellinin göreve başlama sürecini uzatmış ve mağduriyetlerine mağduriyet eklemişlerdir ki  Ankara İdare Mahkemesi, Belediye’nin davayı süresi içerisinde açmadığını gerekçe göstererek başvurunun reddine dair karar verildiği görülmüştür.

82 ENGELLİ MAĞDUR OLDU

Gelinen süreçte Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne atanan ancak halen görevine başlatılmayan engelliler aylardır yaşamış oldukları mağduriyetlerini bir çok bürokrata iletmeye çalışmışlar ise de seslerini duyuramamışlar ve bir sonuç alamamışlardır.  Yaklaşık 1 seneden beri hak ettikleri göreve başlamayı bekleyen 82 engelli gerek yazılı gerek ise görsel ve sosyal medyada ulaşabildikleri her mecraya ulaşarak seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar.

Bu kapsamda sitemizin HABER GÖNDER bölümüne ulaşan ve hak ettikleri göreve artık başlamak istediklerini belirten engellilerimiz mağduriyetlerinin bir an önce giderilerek göreve başlamak istediklerini, Devlet Personel Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında olan uyuşmazlığın kendilerini etkilediklerini, 1 senedir mağdur olduklarını ve seslerinin hiçbir şekilde gerek milletvekilleri gerek ise diğer bürokratlar tarafından duyulmadığını ifade etmektedirler.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

82 engelli, bu süreçte gerek maddi gerek ise manevi yönden çok yıprandıklarını bu durumun bir an önce sonuçlandırılması gerektiği düşüncesi ile Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İÇLİ önderliğinde yarın (08.08.2017 – Salı) saat 12:00’de Ankara Büyükşehir Belediyesi Binası önünde toplanarak konuya ilişkin basın açıklaması yapacak ve bu mağduriyetlerinin bir an önce sonlandırılmasını talep edeceklerdir.

Yapılacak olan basın açıklaması kapsamında Ankara Valiliğine 08.08.2017 tarihinde Engelliler Konfederasyon Başkanı Av. Turhan İÇLİ olarak başvuru yapılmış olup, basın toplantısının yapılabilmesi için güvenliğin alınması yönünde talepte bulunulmuştur.

07.08.2017 - ekpsshaberleri.com