*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Altıeylül Belediyesi Engellilere Mola Evi ve Yaşam Merkezi Kuracak  (Okunma sayısı 713 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Altıeylül Belediyesi Engellilere Mola Evi ve Yaşam Merkezi Kuracak



Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, engelli gençler için 'Mola Evi" kuracaklarını, esas hedefin ise yaşam merkezi olduğunu söyledi.

Altıeylül Belediyesi, Pamukçu Sedefne Termal Otel'de 23 yaş üstü engelliler ve aileleri için kahvaltı etkinliği düzenledi. Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Fatma Tabanlı, Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Altıeylül'ün CHP'li Belediye Meclis Üyesi Rafet Topalak da etkinliğe katıldı. 23 yaş üstü engelli müzik grubunun mini bir konser verdiği kahvaltıda, keyifli ve eğlenceli dakikalar yaşandı.

Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, "Engelli kardeşlerimizin kendi tesisleri olması için çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle bir Mola Evi düşünüyoruz. Bu yer için uygun bir yer arıyoruz. Yerin bulunmasıyla birlikte belediye olarak bu işi üstleneceğiz. Devletin diğer kurum ve kuruluşlarıyla, Halk Eğitim Merkeziyle, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'müzün de katkılarıyla bu işi mutlaka başaracağız. Gençler orada hoşça vakit geçirebilecek. Anne babalar da çarşıya, pazara giderken çocuklarını buraya güvenle bırakabilecek" dedi.

Esas hedefin ise engelliler için bir yaşam merkezi olduğunu sözlerine ekleyen Kafaoğlu, "Mola Evi geçici, esas hedefimiz bir yaşam merkezi oluşturmak. İlçemizde çok daha geniş bir arazinin üzerinde bir yapı olacak. Arkadaşlarımız konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. En az 30-40 dönüm üzerinde bir yaşam merkezi kurmayı hedefliyoruz. Bunu yapan, başaran iller oldu. Biz niye başarmayalım. Mutlaka hedefe kitleneceğiz. Dernek, vakıf ve sizlerle beraber bu işi başarmanın gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği (OBİDER) Başkanı Fatma Tabanlı, Başkan Kafaoğlu'na sözleri ve projeleri için teşekkür ederken, "Güzel bir merkez yapılması ile ilgili ilk atımlar atıldı. Biz OBİDER olarak çok mutluyuz, başkanımıza çok teşekkür ederiz. Çocuklarımıza bir bakım evi değil, çeşitli faaliyetlerle uğraşabilecekleri, atölyeler ve sosyal paylaşım ortamlarının olduğu bir merkez düşünüyoruz. Antalya ve Konya'da bu tür projeler hayata geçirildi. Böyle bir girişimi de başkanımız Zekai Kafaoğlu'ndan duymaktan çok mutlu olduk" dedi.

28.01.2017 - DHA



Anahtar Kelimeler : Kan verdiği kişi kızın amcasıydı. Kız ona teşekkür etmek için gittiğinde daha yeni yataktan kalkmış ve gitmek için hazırlanıyordu birden bulunduğu odanın kapısı açıldı ve kız