*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Virane Bir Evde Yaşamlarını Sürdüren Engelli Kardeşlere Geçici Yuva  (Okunma sayısı 745 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Virane Bir Evde Yaşamlarını Sürdüren Engelli Kardeşlere Geçici Yuva



Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde virane bir evde yaşamlarını sürdüren 2'si zihinsel engelli 3 kardeş, Manavgat Kaymakamlığı tarafından geçici olarak yeni bir eve yerleştirildi. Kardeşlerden engelli olanların birkaç gün sonra Antalya'daki bir bakımevine götürüleceği belirtildi.

Manavgat'ın Ulukapı Mahallesi'nde engelli İlyas ve Mevlüt Yüksel ile ağabeyleri İhsan Yüksel'in virane bir evde yaşadığı durumdan haberdar olan Kaymakam Nazmi Günlü'nün talimatıyla harekete geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkilileri Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla vasi olan ağabeylerine ait boş bir daireyi eşyalarla döşedi. Eve yeni mobilyalar, halılar ve her türlü kullanılacak eşya yerleştirilirken, ısınmalarını sağlamak amacıyla 500 kilogram da odun alındı. Sosyal Hizmetler Bürosu ekipleri de kardeşlerin saç ve sakal tıraşı dahil olmak üzere bakımlarını yaptı.

İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN ONAYI BEKLENİYOR

Kaymakam Nazmi Günlü, engelli kardeşlerle ilgili özel bir bakımeviyle anlaşma yapıldığını, Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün onaylamasının ardından engelli kardeşlerin bakımevine yerleştirileceğini söyledi. Günlü, "Bakımevinin ücretini devletimiz ödeyecek. Bu onayın da gelmesini bekliyoruz. Bu süre zarfında 2'si engelli 3 kardeşin yaşamlarının en iyi şekilde sürdürebilmeleri amacıyla vasi olan ağabeylerinin bulunduğu binanın üst katında boş olan daireye yerleştirdik. Daireyi ev eşyalarıyla donatarak, yaşanabilir bir hale getirdik. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bakımevi onayı geldiği zaman engelli 2 kardeşi bakımevine götüreceğiz" diye konuştu..

29.12.2016 – DHA



Anahtar Kelimeler : Golf Kriket Noel Baba Noel ağacı Fil Kuş Kuşlar Kurbağalar karakurbağası Duman Buhar Yıldız Şişe Geyik Aslan Wanted Kamyon Portre Papatya Daisy Cadde The Beatles