*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler 'En Yakın Arkadaşlarıyla' Eşleşti  (Okunma sayısı 692 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler 'En Yakın Arkadaşlarıyla' Eşleşti
« : Aralık 27, 2016, 03:48:24 ÖS »
Engelliler 'En Yakın Arkadaşlarıyla' Eşleşti



Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde, zihinsel ve gelişim engelli bireylerle, bu engeli bulunmayan gönüllü bireyleri 'En yakın arkadaş' yapmayı hedefleyen 'Best Buddies' eşleştirme töreninin ikincisi, Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Eşleştirme töreni, Best Buddies tanıtım filminin izlenmesi ile başladı. Geçen yıl 11 Best Buddies eşleştirmesinin bu yıl ise 26 gönüllüye çıktığı belirtildi. Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sibel Uzunlar, "İnsanlar birbirleri için yaratılmışlardır. Ya onlara doğru yolu göstereceksin ya da anlayışlı olmayı. Sağlıklı bir göz görülebilen her şeyi görebilir. Yalnızca iyi olanı değil, zor olanı da. Dünya kötülükler yapanlar yüzünden değil, hiçbir şey yapmadan durup izleyenler yüzünden tehlikeli bir haldeyken, evrende akıllı gözüken yaşamın varlığına ilişkin kuşkularım var" dedi.

Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Proje Müdürü ve Lüleburgaz Best Buddiest Koordinatörü Barbaros Görkem Şinikoğlu, konuşmasında yapılan projelerinin meyvelerini aldıklarını belirterek, "Bugün ikincisini düzenlediğimiz Best Buddies Lüleburgaz projemizin eşleştirme törenindeyiz. Bu projeyle birlikte pozitif ayrımcılık ve hak savunuculuğunun meyvelerini de aslında topluyoruz. Lüleburgaz'a ikinci bir özel eğitim kampüsü diyeceğim artık. Çünkü 63 dönümlük bir yaşam merkezi olmasını hedefliyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz etkinlikler, düzenlemiş olduğumuz programlar, farkındalık anlamında yürüdüğümüz yollar, dağıttığımız afişler, bastırdığımız posterler, bunların hepsinin bize meyvesinin yeni bir okul olarak dönmesi de ayriyeten bizim için çok büyük bir kazanç olarak döndüğünü düşünüyorum" dedi.

Daha sonra törende 26 gönüllü Buddy'si ile eşleşti.

26.12.2016 – DHA



Anahtar Kelimeler : Sitem Tasarımları , Ccs Tasarım , kod-dunyasi.tr.gg , koddunyasi.tr.gg , Kod Bankanız Kod Dünyası Kod-dunyasi.tr.gg Html kOdları Html Kodları Tr.Gg Tr.GG Tr.Gg Tr.Gg Tr.gG