*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Avukat Turhan İçli Noterlerde Engeli Kaldıramayınca Kampanya Başlattı  (Okunma sayısı 624 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Avukat Turhan İçli Noterlerde Engeli Kaldıramayınca Kampanya Başlattı



Avukat Turhan İçli noterlerde uygulanan görme engelliler için tanık isteme uygulamasını hukuki yollardan kaldırtamayınca imza kampanyası başlattı.

Avukat Turhan İçlinin dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden biri olan eliange.org da, "Engelli yurttaşların onuru incinmesin" başlığı altında başlattığı imza kampanyası için destek bekliyor.

İçli halen devam eden uygulamanın tüm engellilerin onurunu incittiğine vurgu yaparak, " Sizden tüm görme engellilerin onurunu inciten bir uygulamanın son bulması amacıyla destek istiyorum" diyor.

Avukat Turhan İçli, "Türkiye Noterler Birliği, Noterlik Yasasının 73. maddesine aykırı olarak görme engellilerin yaptığı işlemlerin geçerli olması için iki tanık isteme uygulamasına devam ediyor" dedi.

Turhan İçli, görme engelli vatandaşların onurlu yurttaşlar olarak yaşamasına katkıda bulunulmasını istediği açıklamasında şunları söyledi: Türkiye Noterler Birliği, Noterlik Yasasının 73. maddesine aykırı olarak görme engellilerin yaptığı işlemlerin geçerli olması için iki tanık isteme uygulamasına devam ediyor. Bu durum görme engelli yurttaşların onurunu incittiği gibi, onları her noterlik işleminde iki tanık bulundurma külfetiyle yüz yüze bırakıyor. Oysa bir kişinin el ürünü olan imzanın o kişiye ait olup olmadığı grafolojik incelemelerle kesin bir biçimde saptanabiliyor.

Dünyada ne kadar insan varsa o kadar parmak izi ve o kadar değişik imza var. Zira imza kişiliğin dışa vurumudur. Görme engellilerin işlemlerinin geçerli olabilmesi için iki tanık istenmesi onların kişiliğine karşı bir saldırıdır. Kendisini aldatılma riski altında gören bir görme engelli, isterse iki tanık bulundurabilir. Bu tamamıyla isteğe bağlıdır.

Kampanyamıza bir imza koyarak, sesimizin Türkiye Noterler Birliği'nce duyulmasını, görme engellileri rencide eden ve onlar için külfet oluşturan iki tanık bulundurma uygulamasına son verilmesini sağlayabilir, görme engellilerin onurlu yurttaşlar olarak yaşamasına katkıda bulunabilirsiniz.

19.08.2016 - Anayurt