*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği Erişilebilirlik Sağlayacak  (Okunma sayısı 819 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği Erişilebilirlik Sağlayacak



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Demiryolu İşletmeciliği Yetkilendirme Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yolcu taşımacılığı alanında yetki belgesi sahibi tren işletmecileri ise duraklamalar dahil olmak üzere trene biniş anından, inene kadarki seyahati süresince kendi kusurundan kaynaklanacak kaza nedeniyle yolcuların ve trende görevli bulunan çalışanların yaralanması ve ölümünden sorumlu tutulacak. Ayrıca, taşıma sırasında yolcuya ikram edilen yiyecek ve içecekler ilgili mevzuata uygun olacak.

Yolcu taşımaları ilgili mevzuata göre düzenlenen biletsiz, yük taşımaları ise taşıma senetsiz yapılmayacak. Verilen hizmetlerden engellilerin güvenli, bağımsız ve erişilebilirlik standartlarına uygun şekilde yararlanması için gerekli tedbirler alınacak. Yetki belgesi sahipleri hizmetten yararlananlara kusursuz hizmet vermek zorunda olacak.

TCDD, ilgili kanun ile ulusal demiryolu altyapı ağı içinde yer alan ve devletin tasarrufundaki demiryolu altyapısının kendisine devredilen kısmı üzerinde demiryolu altyapı işletmecisi olarak görevlendirildiğinden, süresiz şekilde yetkilendirildi. TCDD Taşımacılık AŞ ise yük ve yolcu treni işletmecisi olarak bir defaya mahsus olmak üzere yetki belgesi süresince yetkilendirildi.

Ulusal demiryolu altyapı ağında halen yolcu taşımacılığı yapanlar, 1 yıl içinde ilgili yetki belgesini almak zorunda olacak.

19.08.2016 - AA