*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Çocuklar Artık Ailesinden Ayrılmayacak  (Okunma sayısı 996 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

• Administrator
  • Hero Member
Engelli Çocuklar Artık Ailesinden Ayrılmayacak
« : Haziran 23, 2016, 09:05:39 ÖÖ »
Engelli Çocuklar Artık Ailesinden Ayrılmayacak

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Kurucu Üyesi Gevher Kara, Otizmli bir çocuk annesi. Yıllardır bütün zorluklara 43 yaşındaki Otizmli oğlu Taylan ile beraber göğüs geren Kara, kısa bir zaman önce oğluyla aynı huzur evinde kalamayacağını öğrendi. Bunun üzerine engelli çocuklarla ailelerinin yaşlanınca bir arada yaşayabilmesi için ‘Huzurevi’ projesini hayata geçirdi. Sesini duyurabilmek için Change.org’da imza kampanyası başlattı. Kısa sürede 100 bin kişinin destek verdiği kampanya için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da harekete geçti.

Oğlu Taylan doğduktan 6 ay sonra onda bir farklılık olduğunu anladığını söyleyen anne Gevher Kara, yaşadıklarını şöyle anlattı, “Doğduktan 6 ay sonra onda farklı bir şeyler hissettim. 1 yaşına geldiğinde ise kör, sağır ve dilsiz bir çocuk haline geldi. Ona okumayı, yazmayı, konuşmayı öğrettim. Biz iki kişi gibi görünüyoruz ama aslında tek bir hayatı yaşadık. 63 yaşındayım. Taylan da yaşlanıyor. Birbirimize bakamaz duruma geldiğimizde de aynı huzur evinde kalacağız diye hayal kuruyorduk. Ama bunu mümkün kılacak bir yasa yokmuş. Bunun olmaması için bu kampanyayı başlattım. Ama dün  sabah bakanlıktan arayarak konuyla ilgili görüşmek istediler” dedi.

23.06.2016 - Vatan
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri