Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Turkcell’in “Engelsiz Eğitim Programı” Kültürel Gezilerle Devam Ediyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Turkcell’in “Engelsiz Eğitim Programı” Kültürel Gezilerle Devam Ediyor (Okunma sayısı 734 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Haziran 09, 2016, 04:50:51 ÖÖ »
Turkcell’in özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar ve gençler için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2015’te başlattığı “Engelsiz Eğitim Programı” kapsamında destek verdiği okullarda öğrenim gören öğrencilere şimdi de yaşadıkları şehri deneyimleyebilecekleri şehir turları düzenleniyor. Engelli okullarında eğitim gören çocukların kültürel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan turlardan ikincisi Gaziantep’de gerçekleştirildi.
Turkcell’in engelli çocukların eğitim ve istihdamına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2015’te başladığı “Engelsiz Eğitim Programı” kapsamında yeni bir projeye daha imza atıldı. 11 aylık süreçte 29 ilde 47 engelli okulunda çocukların eğitimini teknolojiyle destekleyen Turkcell, şimdi de aralarında Gaziantep’in de bulunduğu “Engelsiz Eğitim Programı” na dahil 4 ilde 1000 öğrenciye şehir turları düzenliyor.
Gaziantep’de engeller aşılıyor
Maddi imkansızlıklar ya da engelleri dolayısıyla bulundukları şehri deneyimleme fırsatı bulamayan engelli çocuklar ve gençler için hayata geçirilen şehir turlarının ikincisi Gaziantep’de 21 Mayıs tarihinde düzenlendi. Öğretmenleri ile birlikte ailelerin de katıldığı şehir turlarında çocuklar Gaziantep Kent Müzesi, Bey Mahallesi, Oyuncak Müzesi, Atatürk Anı Evi, Abdülkadir Kimya Evi ve Şehitler Anıtı gibi Gaziantep için önemli tarihi alanlarını gezme fırsatı yakaladı.
Görme, işitme ve bedensel engelli ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı gezilerle, çocuklarının yaşadıkları şehrin tarihini ve kültürünü tanımaları sağlamak, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek hedefleniyor.
Turkcell ”Engelsiz Eğitim Programı“ile hedef 10 binden fazla öğrenciye ulaşmak
Özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla geliştirilen Engelsiz Eğitim Programı’nın temelleri 17 Haziran 2015’te atıldı. Turkcell aradan geçen 11 ayda 29 şehirde toplam 47 engelli okulunda teknoloji sınıfları ve mesleki eğitim atölyelerini kullanıma hazır hale getirdi. İki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen proje ile 40 ilde 80 okulda 10 binden fazla engelli öğrenciye destek olunması hedefleniyor. Proje tamamlandığında: 15 görme engelli, 20 işitme engelli meslek okulunda bilgisayar ve teknoloji sınıfları kurularak öğrencilerin istihdama yönelik gelişimlerinin sağlanması, teknoloji eğitimi ile gelişim fırsatları yaratılması sağlanacak. 45 Özel Eğitim Merkezi’nde kurulacak meslek atölyelerinde ise engelli öğrenciler okul sonrası iş hayatına hazırlanacak.
27.05.2016 - olaymedya.com
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki